Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elkészítették a BL-csoportbeosztását

2002.08.29. 16:40
Elkészítették a Bajnokok Ligája 2002-2003-as csoportbeosztását. A legkiegyensúlyozottabb négyesnek az "E" és a "G" jelű tűnik, míg a "legkönnyebb" helyzete a kiemeltek közül talán a Barcelonának lehet. A ZTE-t elbúcsúztató Manchester a Leverkusent, az Olympiakoszt és a Maccabi Haifát kapta.
A sorsoláson 4-4 angol, olasz és spanyol, 3-3 német, holland és francia, 2-2 görög, belga és orosz, valamint 1-1 török, ukrán, norvég izraeli és svájci együttes volt érdekelt. Az érdekelteket négy különböző kalapból sorsolták a csoportokba. Az már a kezdés előtt nyilvánvaló volt, hogy azonos országbeliek nem kerülhetnek egy kvartettbe.

Meglepetésnek számított, hogy a legerősebbek közé bekerült négy olyan csapat is, melyek a selejtezőből kerültek a főtáblára. Ugyanakkor szembetűnő a kelet-európai együttesek hiánya. Nincs a legjobb 32 között magyar, román, bolgár, cseh, szlovák, horvát, de még osztrák csapat sem.

A sorsolási ceremónia Lennart Johansson UEFA elnök beszédével kezdődött, majd jött a délután érdemi része. Először a legerősebbnek tartott csapatokat sorsolták ki és az első csapat, melyet kihúztak, a Manchester United volt. Majd sorra a többi. . .

A sorsolás eredménye:
A csoport: Arsenal, Dortmund, PSV Eindhoven, Auxerre
B csoport: Valencia, Liverpool, Szpartak Moszkva, FC Basel
C csoport: Real Madrid, AS Roma, AEK Athen, Genk
D csoport: Internazionale, Lyon, Ajax, Rosenborg
E csoport: Juventus, Feyenoord, Dinamo Kijev, Newcastle United
F csoport: Manchester United, Bayer Leverkusen, Olympiakosz, Maccabi Haifa
G csoport: Bayern München, Deportivo La Coruna, Milan, RC Lens
H csoport: Barcelona, Galatasaray, Lokomotiv Moszkva, FC Bruges