Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Elkészítették a BL-csoportbeosztását

2002.08.29. 16:40
Elkészítették a Bajnokok Ligája 2002-2003-as csoportbeosztását. A legkiegyensúlyozottabb négyesnek az "E" és a "G" jelű tűnik, míg a "legkönnyebb" helyzete a kiemeltek közül talán a Barcelonának lehet. A ZTE-t elbúcsúztató Manchester a Leverkusent, az Olympiakoszt és a Maccabi Haifát kapta.
A sorsoláson 4-4 angol, olasz és spanyol, 3-3 német, holland és francia, 2-2 görög, belga és orosz, valamint 1-1 török, ukrán, norvég izraeli és svájci együttes volt érdekelt. Az érdekelteket négy különböző kalapból sorsolták a csoportokba. Az már a kezdés előtt nyilvánvaló volt, hogy azonos országbeliek nem kerülhetnek egy kvartettbe.

Meglepetésnek számított, hogy a legerősebbek közé bekerült négy olyan csapat is, melyek a selejtezőből kerültek a főtáblára. Ugyanakkor szembetűnő a kelet-európai együttesek hiánya. Nincs a legjobb 32 között magyar, román, bolgár, cseh, szlovák, horvát, de még osztrák csapat sem.

A sorsolási ceremónia Lennart Johansson UEFA elnök beszédével kezdődött, majd jött a délután érdemi része. Először a legerősebbnek tartott csapatokat sorsolták ki és az első csapat, melyet kihúztak, a Manchester United volt. Majd sorra a többi. . .

A sorsolás eredménye:
A csoport: Arsenal, Dortmund, PSV Eindhoven, Auxerre
B csoport: Valencia, Liverpool, Szpartak Moszkva, FC Basel
C csoport: Real Madrid, AS Roma, AEK Athen, Genk
D csoport: Internazionale, Lyon, Ajax, Rosenborg
E csoport: Juventus, Feyenoord, Dinamo Kijev, Newcastle United
F csoport: Manchester United, Bayer Leverkusen, Olympiakosz, Maccabi Haifa
G csoport: Bayern München, Deportivo La Coruna, Milan, RC Lens
H csoport: Barcelona, Galatasaray, Lokomotiv Moszkva, FC Bruges

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!