Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fradi, Újpest: kötelező a továbbjutás

2002.08.29. 09:52
A magyar klubcsapatok közül egynek (ZTE) a helye már biztos a labdarúgó UEFA Kupa főtábláján. Bozsik Péter együttese a Manchester elleni BL-selejtezőn bukott el, de a második számú kupában így is folytathatja nemzetközi szereplését. A főtáblára való felkerülésben bízik a selejtezők visszavágója előtt a Ferencváros és az Újpest is. Ezúttal az jelentene meglepetést, ha nem jutnának tovább csapataink.
A Fradi az augusztus 15-i első mérkőzésen magabiztos játékkal verte ellenfelét. A 4-0-s győzelem - és a mutatott játék - alapján nem lehet kétséges a továbbjutó kiléte az AEL Limassol elleni visszavágó előtt. Garami József, a zöld-fehérek edzője óva inti játékosait az elbizakodottságtól, de mint mondta: tovább kell jutni!

Lipcseiék már kedden elutaztak Ciprusra, és már a megérkezéskor szembe találták magukat a valószínűleg legnagyobb ellenféllel - a meleggel. A szigeten ugyanis napközben sűrűn mászik 40-fok fölé a hőmérő higanyszála. A találkozó időpontjára már nem lesz ilyen meleg, estére akár 30-fokra is "lehűl" a levegő.

Többen tudni vélték, hogy az NB I-ben listavezető zöld-fehérek tartalékosan állnak fel, legjobbjaikat pihentetik a hétvégi MTK elleni örökrangadóra. Garami azonban a megnyugtató előny birtokában is a legerősebb összeállításban szándékozik pályára küldeni csapatát. A játékosok közül mindenki egészséges, mindössze Tököli bajlódik kisebb húzódással, ám a szakemberek szerint a meccsre ő is rendbe jön.

UEFA Kupa-selejtező visszavágó:
AEL Limassol - Ferencváros 18.30 (magyar idő szerint)
Játékvezető: Saso Lazarevski (macedón)
A Fradi várható összeállítása:
Szűcs - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek - Gera, Tököli, Leandro

Az Újpest a selejtező első összecsapásán nem tudta legyőzni a jóval szerényebb képességű feröer- szigeteki KI Klaksvikot. Akkor a lila-fehérek a rossz talajú pályára és a viharos szélre fogták a csalódást keltő 2-2-es döntetlent. A visszavágón a megszépült Megyeri úti stadionban kell kárpótolni a szurkolókat.

Molnár László, a csapat edzője azonban azt szeretné, ha nem csak a győzelemmel, hanem a mutatott játékkal, szép, tetszetős futballal engesztelnék ki a lila-fehér tábort. Ennek érdekében több helyen is változtatást tervez a hétvégén, a Győr elleni bajnokin az utolsó percben pontot vesztett csapaton.

A szakvezető szerint elkerülhetetlen a csapat szerkezetének átalakítása, hiszen a formahanyatlások mellett, többen is kisebb sérüléssel bajlódnak. Ennek ellenére a továbbjutás kiharcolása kötelező feladat, amit ha lehet közönségszórakoztató játékkal kell kivívni.

UEFA Kupa-selejtező visszavágó:
Újpest - KI Klaksvik (feröeri) Megyeri út 20.15
Játékvezető: Darius Miezelis (litván)
Az Újpest várható összeállítása:
Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár - Simek, Farkas, Kunzo, Rósa H - Tokody, Kovács, Horváth F.