Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Kikapott, de továbbjutott a Fradi

2002.08.29. 21:39
A ciprusi visszavágón a házigazda végig mezőnyfölényben játszott, de az első félidőben csak egyszer sikerült betalálnia Szűcs hálójába. A fordulás után már a zöld-fehérek is támadgattak - erőtlenül. A Limasszol megérdemelten nyert, de a Fradi továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben.
Rosszul kezdődött az este a ciprusiaknak. Útban a Fradi elleni UEFA Kupa -selejtezőre balesetet szenvedett a Limasszol labdarúgócsapatának négy játékosa. A futballisták közös autóval indultak el a stadionba, de egy másik jármű beléjük rohant, s ezért felborultak. A csapatkapitány Krisztofit fejsérülésekkel kórházba kellett szállítani. Így ő, valamint a balesetben szintén érintett Leoni kapus és a középpályás Krisztodulu nem léphetett pályára az összecsapáson.

Az eset azonban úgy tűnt nem nagyon viselte meg a csapattársakat, akik rögtön a találkozó elején támadólag léptek fel. Persze nem kell olyan iramra gondolni, mint amit két nappal korábban a Manchester diktált, hiszen Szűcsnek először a 10. percben kellett védenie.

A hazaiak mezőnyfölényéhez kellett a roppant indiszponáltan játszó Ferencváros is. Hiába állították Lipcseiék, hogy a négygólos előny nem teszi őket elkényelmesedetté, semmit nem lehetett viszontlátni abból a lendületes játékból, melynek köszönhetően vezetik az NB I-et.

Így nem is volt meglepő, hogy a sokkal aktívabb ciprusiak egy szabadrúgás után megszerezték a vezetést. A játék képe ezután sem változott, a Fradi szerencséje az volt, hogy a hazaiak szinte minden labdával Sebőköt keresték, akit úgy, ahogy kikapcsolt Gyepes.

A fordulás után sem sokat változott a játék képe, a hazaiak próbálkoztak, a Fradi rombolt, játék nem sok volt. Így teltek a percek, ám a találkozó végére felgyorsultak az események. A 87. percben Sebők lőtt 24 méterről hatalmas gólt, majd a lefújás előtt nem sokkal Lipcsei szabadrúgásból szerezte meg a zöld-fehérek becsületgólját.

Az összesítésben a Fradi sima 5-2-es összesítéssel jutott tovább, de azt a legelvakultabb zöld-fehér hívek is elismeretik, ebben a szezonban még nem játszott ilyen gyengén csapatuk.

Garami József:
- A megnyugtató előny birtokában elsősorban arra törekedtünk, hogy senki ne sérüljön meg, és minél kevesebb sárga lappal fejezzük be a mérkőzést. A ciprusiak megérezték óvatosságunkat, nagyon agresszívan játszottak, amit a játékvezető is engedett. Sajnos több futballistámat is figyelmeztette a bíró, ez később még okozhat nehézségeket. Kíváncsian várjuk a pénteki sorsolást. Szeretnék köszönetet mondani azoknak a szurkolóknak, akik ide is elkísértek bennünket, és az utolsó percig bíztatták a csapatot.

UEFA Kupa selejtező, visszavágó:
AEL Limasszol (ciprusi)-Ferencváros 2-1 (1-0)
Limasszol, 2000 néző, V: Lazarevski (macedón)
AEL Limasszol: A. Hriszosztomu - Karalambosz, Patunasz, Kirjaku - T. Hriszosztomu, Konsztanti (M. Hrisztosztomu, 81.), Nikolau (Trattosz, 61.), Kraszasz - Ionnau, Sebők, Garpozis (Lambru, 64.)

Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston, Lipcsei, Kapic (Balog, 79.), Szkukalek - Gera, Tököli (Jovic, a szünetben), Leandro (Szili, 58.)

Gólszerzők: Kirjaku (29.), Sebők (87.), illetve Lipcsei (90.)
Sárga lap: Garpozis (50.), illetve Leandro (25.), Tököli (44.), Kriston (67.), Gera (90.)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!