Menyhért, Mirjam
18 °C
32 °C

Ronaldo a Real Madridé

2002.08.31. 14:46
Megköttetett az év futball üzlete: Ronaldo az Interből a Real Madridba szerződött. A brazil átigazolása kisebb lavinát indított el Olaszországban és Spanyolországban, így klubot váltott Crespo, és szinte biztosra vehető Morientes eladása is.
Péntekről szombatra virradó éjszaka véget ért a nyár leghosszabb és legnagyobb érdeklődéssel kísért átigazolási szappanoperája: egyhónapos huzavonát követően Ronaldo az Interből a Real Madridhoz szerződött.

Massimo Moretti, az olaszok technikai igazgatója Monacóban megállapodott Florentino Perezzel, a spanyolok elnökével, így Ronaldo 55 millió euro körüli összegért - Zidane és Figo után a világ harmadik legdrágább játékosaként - költözik Milanóból Madridba.

A vb gólkirályának átigazolásához mind Spanyolországban, mind Olaszországban még egy kapcsolódó üzletet kellett összehozni: a madridiak a brazil megvásárlásához szükséges pénz egyharmadát Morientes eladásából teremtik elő. A csatár úticélja óriási szenzáció, mert szinte biztos, hogy Morientest az örök rivális Barcelona veszi meg.

Lépnie kellett az Internek is, a Ronaldo távozásával megüresedett helyre Moratti elnök azonnal leigazolta Hernan Crespót a Lazióból. Az argentin csatárért cserébe, Romába a múlt szezont a Chievónál kölcsönben töltő Corradi és 26 millió euró vándorol.

Az AC Milan honlapján szombat reggel nyilvánosságra hozott hír szerint Alessandro Nesta 30,5 millio euróért a Lazióból a Milanba került. A válogatott védő öt évre írt alá a vörös-fekete klubhoz.

Madridban és Milanóban már eddig is szuper alakulatok szerepeltek, ám a fenti erősítéseknek köszönhetően a Real Madrid, az Inter és a Milan szinte legyőzhetetlenné vált, s talán e hármashoz sorolhatjuk még a szintén kivételes támadósorral felálló Barcelonát is.

Fehér mezben az előttünk álló szezonban a már eddig is zseniálisat produkáló Roberto Carlos-Zidane-Raúl-Figo támadótengelyhez kapcsolódik Ronaldo. Az Interben Christian Vieri ékpárja Hernan Crespo lesz, őket támogatja irányítóként Alvaro Recoba, míg a védelem a Coco-Materazzi-Cannvaro-Javier Zanetti formációban léphet majd pályára, ami nem sok jót ígér az ellenfeleknek.

A Milanban szintén bombasztikus támadók ostromolják a kaput, Sevcsenko - bár ő pillanatnyilag sérült - és Inzaghi mellett Rivaldo és Rui Costa is bevethető irányítóként, Jon Dahl Tomassonnak, a vb egyik legjobb csatárának az ukrán felépülése után csak a kispadon jut hely.

A Milan a múltban híres volt átjátszhatatlan védelméről, ám Franco Baresi visszavonulásával az utóbbi években akadozott e csapatrész működése. Nesta érkezése valószínűleg megoldja a problémákat, a vörös-feketék Maldini-Laursen-Nesta-Contra összetételű tengelye nem igényel kommentárt.

Barcelonában Rivaldo távozása ellenére sem lehet gond a támadásokkal, hiszen Luis Van Gaal edző a Saviola-Morientes-Kluivert csatártrióból válogathat, míg mögöttük a legnagyobb argentin tehetségnek tartott Juan Roman Riquelme szervezheti a támadásokat, a klasszis Gaizka Mendieta segítségével.

Az utolsó pillanatban - Olaszországban szombaton 13 órakor befejeződött az átigazolási szezon - köttetett meg két kisebb üzlet is. Marco Di Vaio a Parmától - 20 millió euróért és Matteo Brighiért kölcsönben - a Juventushoz került, míg az ő pótlására Christian Mutu érkezik a Veronából Parmába.