Auguszta
-7 °C
0 °C

Bognár úgy ment, hogy maradt

2002.09.02. 14:35
Hétfőn derült ki, hogy Sopronban a vezetőedzői posztról lemondó Bognár György felfelé bukik, és klubigazgató lesz. Nem újdonság ez számára, hiszen az MTK-nál majdnem ugyanígy járt edzői sikertelensége után. Az új szakvezető a Vasasnál még a kiesés előtt felfelé bukó Komjáti András lesz.
A Sopron mélyrepülése még Simon Tibor áprilisi tragikus halálával kezdődött, a csapat azóta képtelen volt nyerni. Simont egy meccsre Farkas József - győzelemmel -, majd az MTK-tól távozó Bognár György követte.

Ahogyan az eredményekből kiviláglik: Bognár nem alkotott maradandót, ha korábban a gárda nem szerzi meg a bennmaradáshoz mindenképpen szükséges pontokat, akkor simán kiesett volna.

Az új szezon sem indult jól számukra, mert az első négy meccsen sem tört meg a rossz széria, pont nélkül maradtak. Ennek következtében Bognár felajánlotta lemondását, és szombaton már ismét Farkas ült a padon. Nagy meglepetésre azonban Bognár is ott volt a Kispesten döntetlent elérő társulattal.

Hétfőn kiderült, nem volt véletlen, hogy Bognár a kispadon ült, hiszen immár biztos: klubigazgató lesz, Kelement Tibor megüresedő helyét tölti be. A vezetőedző pedig a legutóbb a Vasasnál ténykedő - a kiesés előtt távozott -, korábban a Debrecentől elbocsátott Komjáti András lesz. A csapat célkitűzése nem változott, vagyis az első hat hely valamelyikét kell megszerezni a jelenleg sereghajtó csapatnak.

Hat teljes forduló sem ment le a bajnokságból, amikor már a csapatok harmadát (Békéscsaba, Kispest, Sopron, Újpest) nem az a tréner vezeti, akiben a bajnokság elején még bíztak a vezetők.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!