Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyilas zászló miatt verték a Fradi-szurkolókat

2002.09.02. 12:45
Átmeneti tűzszünet után, a vasárnapi Fradi-MTK-n ismét botrányt okozott a hazai szurkolók egy része. Egy embert előállítottak, mert megsértette az önkényuralmi jelképekről szóló törvényt. Várhatóan a Liga és az MLSZ is állást foglal az ügyben.
A vasárnap esti Ferencváros-MTK örökrangadó első negyedórájában rohamrendőrök lepték el a hazaiak egyik szektorát, a helyszínen arra lehetett következtetni, hogy nagy verekedés zajlik, ám mint később kiderült, mindössze egyetlen drukkert állítottak elő.

A BRFK ügyeletesétől, Unger Páltól az Index azt az információt kapta, hogy egy nyilaskeresztes zászlót lengetett az a 23 éves fiatalember, akit a rendőrök előállítottak. Ezenkívül még egy szurkoló jutott erre a sorsra, ám ő amiatt, mert megtagadta az igazoltatást. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a két eset között nincs összefüggés.

Unger hozzátette, hogy ilyen esetekben a rendőrség nem mérlegelhet, határozottan kell fellépnie, alighanem ennek tudható be a példát statuáló rendcsinálás, noha mindössze egyetlen fanatikus sértette meg az önkényuralmi jelképekről szóló törvényt. (Az Árpád-sávos lobogó maradhatott.) Az elkövető szabadlábon védekezhet.