Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Nyilas zászló miatt verték a Fradi-szurkolókat

2002.09.02. 12:45
Átmeneti tűzszünet után, a vasárnapi Fradi-MTK-n ismét botrányt okozott a hazai szurkolók egy része. Egy embert előállítottak, mert megsértette az önkényuralmi jelképekről szóló törvényt. Várhatóan a Liga és az MLSZ is állást foglal az ügyben.
A vasárnap esti Ferencváros-MTK örökrangadó első negyedórájában rohamrendőrök lepték el a hazaiak egyik szektorát, a helyszínen arra lehetett következtetni, hogy nagy verekedés zajlik, ám mint később kiderült, mindössze egyetlen drukkert állítottak elő.

A BRFK ügyeletesétől, Unger Páltól az Index azt az információt kapta, hogy egy nyilaskeresztes zászlót lengetett az a 23 éves fiatalember, akit a rendőrök előállítottak. Ezenkívül még egy szurkoló jutott erre a sorsra, ám ő amiatt, mert megtagadta az igazoltatást. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a két eset között nincs összefüggés.

Unger hozzátette, hogy ilyen esetekben a rendőrség nem mérlegelhet, határozottan kell fellépnie, alighanem ennek tudható be a példát statuáló rendcsinálás, noha mindössze egyetlen fanatikus sértette meg az önkényuralmi jelképekről szóló törvényt. (Az Árpád-sávos lobogó maradhatott.) Az elkövető szabadlábon védekezhet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!