Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Ronaldo megsérült

2002.09.04. 15:33
A hosszú huzavona után 45 millió euróért a Real Madridhoz igazoló Ronaldo az első edzésén kisebb húzódást szenvedett, így valószínűleg várni kell bemutatkozására. A szerződésében amúgy kikötik, ha súlyosan megsérül, akkor eladják a brazil csatárt. Ronaldo két és fél évet hagyott ki sérülés miatt korábbi csapatában, az Internacionaléban.
Váratlan fordulattal zárult le augusztus végén a Ronaldo-saga, hiszen az átigazolási szezon lejárta előtt egy nappal bejelentették, nem jön létre az alku a milánói Inter és a Real Madrid között. Másnap aztán nagy meglepetésre tudatta a két klubelnök: harminötmillió euróért, és egy tízmilliós játékosért - akit januártól vehet át az Inter - a vb gólkirálya mégiscsak Madridba költözik.

Csak hatodik volt a legértékesebb játékosok ranglistáján

Ronaldo ezzel az átigazolási összeggel csak a világ hatodik legértékesebb labdarúgója lehet, mivel Zinadine Zidane (77 000 000 euro), Figo (61 000 0000), Crespo (57 000 000), Mendieta (48 000 000) és Ferdinand (47 000 000) is drágábban kelt el. Feltehetően azért volt ilyen olcsó a brazil sztár, mert a királyi gárda elöljárói tartanak attól, hogy a hosszú sérüléséből éppencsak felépült 26 éves Ronaldo újra megsérül.

A félelem jogosnak bizonyult, hiszen a hétfői bemutató sajtótájékoztató utáni első edzésen rögtön meghúzódott a csatár.

Kirúghatják, ha súlyosan megsérül

Florentino Perez klubelnök előre be is biztosította magát, hiszen Ronaldo szerződésében van egy olyan pont, hogy ha súlyosan megsérül, akkor a klub felbonthatja szerződését. (Az Inter két és fél évig pontosan folyósította a labdarúgó fizetését, annak ellenére, hogy Ronaldo nem lépett pályára, sőt ahhoz is hozzájárult, hogy Brazíliában gyógykezeltesse magát.)

A mostani sérülés nem tűnik súlyosnak, ám aligha mutatkozhat be Ronaldo a hétvégi fordulóban.

Cúper szerződését meghosszabbították

Mindeközben az Internél is zajlik az élet: az argentin szakvezető, Hector Cúper szerződését 2005-ig meghosszabbították. Ronaldo elsősorban azért akarta elhagyni az olasz csapatot, mert nem jött ki az argentín edzővel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!