Szilárda
-4 °C
2 °C

Focikabaré

2002.09.05. 11:30
Idén Hofi Géza és Marton Frigyes személyében legnagyobbjait veszítette el a kabaré műfaja. De mielőtt úgy éreznénk, ezután nem lesz kin (min) könnyfakasztóan röhögnünk, elég csak az elmúlt napok futballhírei, döntései között szemezgetnünk és beláthatjuk a labdarúgásunk vezetői méltó utódai a kabaré nagymestereinek.
Kezdődött az egész azzal, hogy a válogatottba visszatért és a spanyolok ellen viszonylag jó teljesítményt nyújtó ferencvárosi Dragóner az MTK elleni örökrangadón - teljesen feleslegesen - beleszállt a kék-fehérek játékosába, amiért Bede sporttárs azonnal kiállította a zöld-fehérek védőjét - jogosan.

A szövetség szabályai szerint, ha a játékost eltiltják, az eltiltása alatti időben, a válogatottban sem szerepelhet. A Liga fegyelmi bizottsága csak kedden határozott, ám az MLSZ nagyhatalmú elnöke Dr. Bozóky Imre - és erre csak neki van joga - már hétfőn előre felmentette Dragónert, aki így szerepelhet a szombati Izland elleni barátságos válogatott mérkőzésen.

Ám jött a Liga, mely kedden négy bajnoki mérkőzéstől tiltotta el a védőt. Ezzel még nem is lenne baj, de október 12-én Európa-bajnoki selejtezőt játszik a válogatott. Gellei Imre kapitány pedig a spanyol meccs után úgy vélte, Dragónerrel és Urbánnal megtalálta a magabiztos védelmet a selejtezőkre. Erre pedig a Fradi védője úgy készül fel, hogy az elkövetkezendő egy hónapban mindössze két UEFA Kupa meccset játszik.

Mi lesz, ha véletlenül Urbán addig megsérül? Jön megint Juhár, akit idén csak az nem cselezett ki, aki nem akarta.

A válogatottság amúgy is érdekes a kapitány szemével nézve, hiszen az alig másfél hete a Cottbustól kirúgott Sebők azért nem kell, mert nincs csapata, miközben éppen Gelleinél az egy évig csapat nélkül vegetáló Fehér alapembernek számított.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!