Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Könyvtilalom Manchesterben

2002.09.05. 16:04
Roy Keane elhíresült önéletrajzát követően, a Manchester United vezetéses figyelmeztette a klub játékosait, hogy ne adjanak ki újabb könyveket.
Kean könyvében többek között kijelentette, hogy Alf-Inge Haalanddal szemben szándékosan szabálytalankodott, amivel egyébként Manchester City játékosának súlyos sérülést okozott. A Labdarúgó Szövetség ezután a játék lejáratása miatt beperelte a Keant.

Kean ártatlannak vallja magát

Az ír válogatott egykori csapatkapitánya nem tartja magát vétkesnek, és harcolni szeretne igazáért a bíróságon, de a United - bár az esetleges perben támogatja játékosát - a jövőben szeretné elkerülni a hasonló botrányokat.

Szeretnénk világossá tenni: helytelenítjük, hogy a játékosok könyveket adnak ki, amíg a Manchester Unitedban játszanak - jelentette ki David Gill klubigazgató. Gill szerint a Beckhaméknek elsősorban a játékra kellene koncentrálniuk, és persze folytathatnak egyéb üzleti tevékenységet is. "Rendben van, hogy például Beckham a Castrollal és a Pepsivel, vagy Keane Air az Lingus-szel dolgozik, de könyvírás azért már más téma" - mondta Gill, utalva a sztárok reklámpiaci tevékenységére.

Beckhamnek még szabad

Az igazgató ugyanakkor nem kívánja megakadályozni Beckhamnek, az angol válogatott csapatkapitányának tervezett önéletrajzát. "Nem lehet szabályokat visszamenőleges hatállyal bevezetni. Ha korábban már aláírt egy szerződést, akkor nem hozhatjuk lehetetlen helyzetbe" - nyilatkozta Gill.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!