Ágnes
-5 °C
2 °C

Tovább csúszhat az olasz bajnokság nyitánya

2002.09.06. 15:01
Elképzelhető, hogy jövő szombaton sem kezdődik el a 2002-2003-as olasz labdarúgó-bajnokság, mivel nyolc klub még mindig több pénzt kér két előfizetős televíziós csatornától. A nagy klubok hosszú huzavona után megegyeztek a tévékkel, ám mindez kevés ahhoz, hogy startolhasson a Serie A.
A Telepiu és a Stream 52 millió eurót ajánlott, de az egyesületek egyenként 10 milliót, vagyis összesen 80-at követelnek a hazai meccsek sugárzásáért. Még az sem elégíti ki őket, hogy a közszolgálati RAI újabb három éves - idényenként 62 milliós bevételt eredményező - szerződést kötött az élvonal és a másodosztály összefoglalóinak elkészítésére.

Az UEFA-kupás Chievo is a listán

Az érintett nyolc csapat: Atalanta, Brescia, Chievo, Como, Empoli, Modena, Perugia, Piacenza. Érdekesség: az újoncként az UEFA-kupa szereplést kivívó Chievo is a "renitensek" között van, noha tavaly lázban tartotta az egész országot. (A három újonc is tagja a társaságnak: Como, Modena, Empoli, a Reggina azonban elégedett.)

A nyolcak törekvéseit a szövetséggel meglehetősen rossz viszonyt ápoló Franco Sensi, az AS Roma elnöke is támogatja. "Ilyen helyzetben nem kezdődhet el a Serie A, s az AS Roma pártolja a nyolc klubot. Mi sem vállaljuk az első fordulóra kiírt mérkőzésünket" - hangsúlyozta a fővárosi csapat első embere.

Három-nullás vereséggel fenyegetik a távolmaradókat

Pedig néhány nappal ezelőtt Adriano Galliani, az Olasz Labdarúgó Liga elnöke kijelentette: a távolmaradó együttesek büntetést kapnak, 3-0-ás vereséggel írják jóvá találkozójukat. A már így is két hetet csúszó első fordulóban jövő szombaton két, míg vasárnap további hét meccsre kerülne sor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!