Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább csúszhat az olasz bajnokság nyitánya

2002.09.06. 15:01
Elképzelhető, hogy jövő szombaton sem kezdődik el a 2002-2003-as olasz labdarúgó-bajnokság, mivel nyolc klub még mindig több pénzt kér két előfizetős televíziós csatornától. A nagy klubok hosszú huzavona után megegyeztek a tévékkel, ám mindez kevés ahhoz, hogy startolhasson a Serie A.
A Telepiu és a Stream 52 millió eurót ajánlott, de az egyesületek egyenként 10 milliót, vagyis összesen 80-at követelnek a hazai meccsek sugárzásáért. Még az sem elégíti ki őket, hogy a közszolgálati RAI újabb három éves - idényenként 62 milliós bevételt eredményező - szerződést kötött az élvonal és a másodosztály összefoglalóinak elkészítésére.

Az UEFA-kupás Chievo is a listán

Az érintett nyolc csapat: Atalanta, Brescia, Chievo, Como, Empoli, Modena, Perugia, Piacenza. Érdekesség: az újoncként az UEFA-kupa szereplést kivívó Chievo is a "renitensek" között van, noha tavaly lázban tartotta az egész országot. (A három újonc is tagja a társaságnak: Como, Modena, Empoli, a Reggina azonban elégedett.)

A nyolcak törekvéseit a szövetséggel meglehetősen rossz viszonyt ápoló Franco Sensi, az AS Roma elnöke is támogatja. "Ilyen helyzetben nem kezdődhet el a Serie A, s az AS Roma pártolja a nyolc klubot. Mi sem vállaljuk az első fordulóra kiírt mérkőzésünket" - hangsúlyozta a fővárosi csapat első embere.

Három-nullás vereséggel fenyegetik a távolmaradókat

Pedig néhány nappal ezelőtt Adriano Galliani, az Olasz Labdarúgó Liga elnöke kijelentette: a távolmaradó együttesek büntetést kapnak, 3-0-ás vereséggel írják jóvá találkozójukat. A már így is két hetet csúszó első fordulóban jövő szombaton két, míg vasárnap további hét meccsre kerülne sor.