Judit
3 °C
7 °C

Izlandot a jégbe döngöltük

2002.09.07. 20:50
Az első félidőben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, és ez az eredményen is meglátszott, hiszen ebben a negyvenöt percben egyik csapat sem talált a kapuba. A második félidőben a magyar csapat több cserével próbálkozott, és az utolsó tíz percben két jól eltalált lövéssel a maga javára fordította a találkozót.
A magyar válogatott kezdte a találkozót, és hosszú percekig ez volt a mieink egyetlen sikerélménye. Az 5. percben Király kisebb hibája nyomán Gudjohnsen szerezhetett volna gólt, de lemaradt a beadásról. Válaszként Miriuta veszélyeztetett szabadrúgásból - eredménytelenül.

Bő tíz perc elteltével ezúttal Kenesei próbálkozott szabadrúgásból és a hazaiak kapusának bravúrra volt szüksége, hogy hárítani tudjon. A szöglet után Dragóner fejelt, ám a hazai védők a gólvonalról kivágták a labdát. A 20. percben Gudjohnsen jól látta meg, hogy Király kissé kint áll, ezért balról, 30 méterről kapura ívelt, de a Hertha kapusa visszalépett, és nagy bravúrral ütötte ki a léc alól a labdát, amely aztán szerencséjére visszapattant hozzá.

Meddő magyar fölény

A félidő zárásaként Miriuta remek labdával indította Fehér Csabát, aki egészen az alapvonaléig vitte a labdát, majd pontosan adott középre, ahol érkezett Kenesei, ám perdítését az izlandi kapus mentette. Hiába játszott mezőnyfölényben a magyar csapat, ez gólokban nem mutatkozott meg.

A szünetben Gellei Imre kapitány több cserét is végrehajtott, és a frissen pályára lépett Lisztes rögtön egy távoli lövéssel veszélyeztetett. Negyedóra telt el a második játékrészből, amikor egy gyors akció végén ismét Kenesei került helyzetbe, de Kristinsson bravúrral hárítani tudott.

A 71. percben az eddigi legnagyobb hazai lehetőség maradt ki, Királynak köszönhetően. Karl lépett ki, és a magyar kapus csak nagy bravúrral tudott hárítani. A 80. percben aztán megszerezte a vezetést a magyar csapat.

Két gól az utolsó tíz percben

Lőw kapott labdát a baloldalon, egyedül indult az izlandi kapu felé, és miután bent senki sem kísérte a támadást, a tizenhatos sarkáról nagy gólt lőtt a kapu közepébe. Hét perccel később egyenlíthetett volna a hazai gárda, ám Gudjohnsen hat méteres kísérlete célt tévesztett.

A 90. percben aztán Dárdai Pál adta meg a hazaiaknak a kegyelemdöfést. Lisztes gurította vissza a labdát a Hertha középpályásának, aki tizenhat méterről nagy gólt lőtt a kapu bal oldalába. A második félidei játékával a magyar együttes rászolgált a győzelemre.

Izland - Magyarország 0-2 (0-0)
Izland: Arason - Gunnarsson, Sigurdsson, Hreidarsson, Vidarsson - Gudjónsson, R. Kristinsson, Ingimarsson, Jonsson - Dadason, Gudjohnsen

Magyarország: Király - Urbán, Dragóner, Gyepes - Fehér Cs., Lipcsei, Miriuta, Dárdai, Lőw - Fehér M., Kenesei

Gólszerző: Lőw (80.), Dárdai (90.)

Csere: Miriuta helyett Lisztes (46.), Fehér helyett Tököli (46.), Hjálmar helyett Baldvinsson (63.), Dadason helyett Gudnason (63.), Kenesei helyett Böőr (74.), Lipcsei helyett Molnár (85.), Dárdai helyett Kabát (91.), Ingimarsson helyett Thórarinsson (92.)

Sárga lap: Urbán (55.) Kristinsson (79.), Lőw (84.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?