Szilárda
-4 °C
2 °C

A nyilaskereszt ára

2002.09.11. 14:34
Bár a Liga korábban komoly bűntetéseket helyezet kilátásba a stadionokban terjedő rasszista megnyilvánulások szankcionálására, most kétszázötvenezer forintos bűntetést szabott ki a nyiladkeresztes zászlót lobogtató és a rendőrséggel összecsapó fradisták miatt.
A szeptember 1-jén lejátszott FTC-MTK örökrangadó tizedik percében a rendőrség lekapcsolt egy nyilaskeresztes zászlót lobogtató fradistát, majd közelharcba keveredett mintegy százötven nézővel.

A rendőrök visszavonulása után a 16-os szektorban tömörült szurkolók a szomszédos vendégszektor felé fordulva váltakozva skandálták Simon Tibor nevét, és antiszemita mocskolódásaikat.

A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága kedden rendbontások és rendezői hiányosságok miatt, visszaesőként kétszázötven ezer forintos büntetést szabott ki az FTC-re.

A testület kötelezte továbbá a klubot, hogy a következő öt hazai bajnoki mérkőzésén ne engedjen be nézőket a 16-os szektorba, és a legközelebbi két Üllői úti összecsapásra szövetségi ellenőrt biztosítására.

Az FTC Labdarúgó Szakosztályának éves költségvetése 4-500 millió forint körül lehet. A kétszázötvenezer forintos bűntetés nem éri el alegalacsonyabb fizetéssel szerződtetett FTC játékos egy havi jövedelmét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!