Gusztáv
3 °C
6 °C

Válság a Herthánál

2002.09.12. 11:29
A bajnokságnak nagy reményekkel, titkon bajnoki álmokkal nekivágó Hertha BSC négy forduló után győzelem nélkül, három ponttal áll. A szurkolók az új edző menesztését kérik, de a menedzser megvédi őt, és a játékosokat teszi felelőssé. AKik viszont nem kapják meg jogos prémiumukat.
Kísértetiesen hasonlít a Hertha bajjnoki rajtja a tavalyi idénykezdetre. Akkor is nagy reményekkel, bajnoki álmokkal vágtak neki a szezonnak, meg is nyerték a Ligakupát, aztán még az ötödik helyezést is csak nagy nehézségekkel voltak képesek megkaparintani. (A sikeredzőt, Jürgen Röbert Götz váltotta.)

A Gladbach elleni bukás után borult a bili

A Ligakupában ezúttal is nyertek, és a babonás szurkolók mindezt rossz előjelnek tekintették okulva a tavalyi példából. Az új vezetőedző, a Schalkétól szerződtetett Huub Stevens azonban magabiztos volt, és úgy vélte: még egyszer nem fordulhat elő velük a múlt évi csúfság.

Az első meccsen nem is játszottak rosszul, és 2-2-es döntetlen értek el a bajnok Dortmund otthonában. A bajok ezek után jöttek. Kiestek a harmadosztályú Kiel ellen a kupából, majd három döntetlen után, kedden hazai pályán szenvedtek vereséget a szerény képességű Mönchengladbachtól. A szurkolók mindeközben kikezdték a holland edzőt.

Stevens: Nem hallottam az előző edzőről

Erre mondjuk alkalmat is adott a tréner, hiszen amikor a Bildben az előző edző, Falco Götz eredményeit sorolták fel neki - 13 meccs, 28 pont -, mindössze annyit mondott: nem is hallott róla. A menedzser, Hoeness értelemszerűen kiáll Stevens mellett - ő szorgalmazta a leigazolását -, és a játékosra, többek köött Dárdaira és Királyra igyekszik áthárítani a felelőséget.

Az edző szerinte példamutatóan dolgozik, a játékosoknak át kellene venni mihamarabb a stílusát, különben még komolyabb szankciók várhatóak. Pedig a klubvezetés már most is keményen büntetett: Ligakupáért szerzett 1.2 millió eurós jogos prémiumot nem adják oda a csapatnak.

Az Aberdeen ellen sem szabad botlaniuk

A sztárok türelmet kérnek, mondván előbb-utóbb magára talál a csapat - felépülnek a sérültek -, és elindul felfelé. Az Aberdeen elleni UEFA-kupa meccsen viszont nyerniük kell, különben végképp lekopírozzák a tavalyi produkciót, amikor a svájci Servette Berlinben oktatta a gárdát.

A két magyar játékos közül a kapus, Király Gábor élvezi a bizalmat, valamennyi mérkőzésen kilencven percig volt a pályán. Dárdai Pál öccse halála után úgy tűnik egyre inkább magára talál, bizonyította ezt a válogatottban szerzett góljával is, ám ennek ellenére a Gladbach elleni összecsapáson csupán a 28. percben léphetett pályára. A Bielefeld ellen várhatóan kezdő lesz.

A másik két magyar érdekeltségű csapat eközben javuló formát mutat, a Werder 4-1-re nyert, a Cottbus az újonc és utolsó helyen álló Hannover otthonából hozta el a pontokat. (Első győzelme volt.) Az élen holtversenyben vezet az ugyancsak újonc Bochum, és Bayern München. A Leverkusen is először nyert, a mindeddig száz százalékos és gólt sem kapó Rostockot verte.

Eredmények: Wolfsburg-Hamburg 2-1, Hannover-Cottbus 1-3, Kaiserlautern-Bielefeld 1-1, Stuttgart-Schalke 1-1, Rostock-Leverkusen 1-3, Hertha-Mönchengladbach 1-2, Bayern-1860 München 3-1, Werder-Nünrberg 4-1, Bochum-Dortmund 0-0.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!