Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Válság a Herthánál

2002.09.12. 11:29
A bajnokságnak nagy reményekkel, titkon bajnoki álmokkal nekivágó Hertha BSC négy forduló után győzelem nélkül, három ponttal áll. A szurkolók az új edző menesztését kérik, de a menedzser megvédi őt, és a játékosokat teszi felelőssé. AKik viszont nem kapják meg jogos prémiumukat.
Kísértetiesen hasonlít a Hertha bajjnoki rajtja a tavalyi idénykezdetre. Akkor is nagy reményekkel, bajnoki álmokkal vágtak neki a szezonnak, meg is nyerték a Ligakupát, aztán még az ötödik helyezést is csak nagy nehézségekkel voltak képesek megkaparintani. (A sikeredzőt, Jürgen Röbert Götz váltotta.)

A Gladbach elleni bukás után borult a bili

A Ligakupában ezúttal is nyertek, és a babonás szurkolók mindezt rossz előjelnek tekintették okulva a tavalyi példából. Az új vezetőedző, a Schalkétól szerződtetett Huub Stevens azonban magabiztos volt, és úgy vélte: még egyszer nem fordulhat elő velük a múlt évi csúfság.

Az első meccsen nem is játszottak rosszul, és 2-2-es döntetlen értek el a bajnok Dortmund otthonában. A bajok ezek után jöttek. Kiestek a harmadosztályú Kiel ellen a kupából, majd három döntetlen után, kedden hazai pályán szenvedtek vereséget a szerény képességű Mönchengladbachtól. A szurkolók mindeközben kikezdték a holland edzőt.

Stevens: Nem hallottam az előző edzőről

Erre mondjuk alkalmat is adott a tréner, hiszen amikor a Bildben az előző edző, Falco Götz eredményeit sorolták fel neki - 13 meccs, 28 pont -, mindössze annyit mondott: nem is hallott róla. A menedzser, Hoeness értelemszerűen kiáll Stevens mellett - ő szorgalmazta a leigazolását -, és a játékosra, többek köött Dárdaira és Királyra igyekszik áthárítani a felelőséget.

Az edző szerinte példamutatóan dolgozik, a játékosoknak át kellene venni mihamarabb a stílusát, különben még komolyabb szankciók várhatóak. Pedig a klubvezetés már most is keményen büntetett: Ligakupáért szerzett 1.2 millió eurós jogos prémiumot nem adják oda a csapatnak.

Az Aberdeen ellen sem szabad botlaniuk

A sztárok türelmet kérnek, mondván előbb-utóbb magára talál a csapat - felépülnek a sérültek -, és elindul felfelé. Az Aberdeen elleni UEFA-kupa meccsen viszont nyerniük kell, különben végképp lekopírozzák a tavalyi produkciót, amikor a svájci Servette Berlinben oktatta a gárdát.

A két magyar játékos közül a kapus, Király Gábor élvezi a bizalmat, valamennyi mérkőzésen kilencven percig volt a pályán. Dárdai Pál öccse halála után úgy tűnik egyre inkább magára talál, bizonyította ezt a válogatottban szerzett góljával is, ám ennek ellenére a Gladbach elleni összecsapáson csupán a 28. percben léphetett pályára. A Bielefeld ellen várhatóan kezdő lesz.

A másik két magyar érdekeltségű csapat eközben javuló formát mutat, a Werder 4-1-re nyert, a Cottbus az újonc és utolsó helyen álló Hannover otthonából hozta el a pontokat. (Első győzelme volt.) Az élen holtversenyben vezet az ugyancsak újonc Bochum, és Bayern München. A Leverkusen is először nyert, a mindeddig száz százalékos és gólt sem kapó Rostockot verte.

Eredmények: Wolfsburg-Hamburg 2-1, Hannover-Cottbus 1-3, Kaiserlautern-Bielefeld 1-1, Stuttgart-Schalke 1-1, Rostock-Leverkusen 1-3, Hertha-Mönchengladbach 1-2, Bayern-1860 München 3-1, Werder-Nünrberg 4-1, Bochum-Dortmund 0-0.