Judit
3 °C
7 °C

Vizsgálatot indít a FIFA

2002.09.13. 13:13
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség(FIFA) vizsgálatot indított Byron Moreno ecuadori játékvezető ellen, aki az elmúlt hónapokban két mérkőzésen - vb: Dél-Korea-Olaszország, illetve egy hazai bajnoki - is botrányosan tevékenykedett. A FIFA a nemzetközi tiltakozások nyomán döntött a részletes "oknyomozás" mellett.
Moreno először a világbajnokság nyolcaddöntőjében hívta fel magára a figyelmet, amikor a dél-koreai-olasz meccsen tévesen érvénytelenítette les miatt Tommasinak a hosszabbításban szerzett találatát, ami az európaiak továbbjutását jelentette volna, majd nem sokkal később kiállította Francesco Tottit. Végül a Koreai Köztársaság került a negyeddöntőbe.

Hogyan tudott Chevroletet venni?

Byron Moreno
A Tokióban megjelenő Sukan Bunsu című lap három héttel ezelőtt arról írt, hogy a játékvezető nem sokkal a vb befejezése után vett magának egy méregdrága Chevrolet gépkocsit, luxuskörülmények között vakációzott, s visszafizette minden adósságát.

Néhány nappal ezelőtt az ecuadori bajnokság volt Moreno "ámokfutásának" újabb állomása. Az Universitaria-Barcelona találkozó 3-3-ra állt a rendes játékidő végén, de Moreno a 103. percig - amikor a hazai csapat megszerezte a győztes gólt- nem fújta le az összecsapást, pedig előtte csak 6 perces hosszabbítást jelzett. Emiatt a szövetség 20 fordulóra(!) szóló eltiltással büntette.

Látszatintézkedés?

A vizsgálattól amúgy a szakemberek nem várnak sokat, egyfajta látszatintézkedésnek tartják, mert ha valóban beigazolódnának a japán magazin vádjai, az a FIFA egyszersmind Blatter elnök számára is meglehetősen kellemetlen lenne.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?