Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Vizsgálatot indít a FIFA

2002.09.13. 13:13
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség(FIFA) vizsgálatot indított Byron Moreno ecuadori játékvezető ellen, aki az elmúlt hónapokban két mérkőzésen - vb: Dél-Korea-Olaszország, illetve egy hazai bajnoki - is botrányosan tevékenykedett. A FIFA a nemzetközi tiltakozások nyomán döntött a részletes "oknyomozás" mellett.
Moreno először a világbajnokság nyolcaddöntőjében hívta fel magára a figyelmet, amikor a dél-koreai-olasz meccsen tévesen érvénytelenítette les miatt Tommasinak a hosszabbításban szerzett találatát, ami az európaiak továbbjutását jelentette volna, majd nem sokkal később kiállította Francesco Tottit. Végül a Koreai Köztársaság került a negyeddöntőbe.

Hogyan tudott Chevroletet venni?

Byron Moreno
A Tokióban megjelenő Sukan Bunsu című lap három héttel ezelőtt arról írt, hogy a játékvezető nem sokkal a vb befejezése után vett magának egy méregdrága Chevrolet gépkocsit, luxuskörülmények között vakációzott, s visszafizette minden adósságát.

Néhány nappal ezelőtt az ecuadori bajnokság volt Moreno "ámokfutásának" újabb állomása. Az Universitaria-Barcelona találkozó 3-3-ra állt a rendes játékidő végén, de Moreno a 103. percig - amikor a hazai csapat megszerezte a győztes gólt- nem fújta le az összecsapást, pedig előtte csak 6 perces hosszabbítást jelzett. Emiatt a szövetség 20 fordulóra(!) szóló eltiltással büntette.

Látszatintézkedés?

A vizsgálattól amúgy a szakemberek nem várnak sokat, egyfajta látszatintézkedésnek tartják, mert ha valóban beigazolódnának a japán magazin vádjai, az a FIFA egyszersmind Blatter elnök számára is meglehetősen kellemetlen lenne.