Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Lisztes főszereplésével nyert a Bremen

2002.09.14. 19:25
A Bayern München ezúttal Nürnbergben nyert, és ezzel megerősített vezető helyét a német bajnokság ötödik fordulójában. Meglepetésre hazai pályán kapott ki a Leverkusen az eddigi sereghajtó Hannovertől. A Hertha megnyerte első meccsét, a Bremen Lisztes góljával nyert Cottbusban.
Az idei szezonra remekül igazoló Bayern München sorrendben negyedik meccsét nyerte meg, így korántsem meglepő, hogy az első helyen áll a tabellán. Hitzfeld csapata most Nürnbergbe látogatott, és mivel Ballack kiváló formáját továbbra is tartja, a sikerhez kétség sem férhetett. A jugoszláv Csirics ugyan még az első góljára tudott válaszolni, a másodikra azonban már nem.

Bobic kivégezte a Leverkusent

Az élmezőny:
1. Bayern 13 pont
2. Rostock 12
3. Bochum 10
4. Schalke 9
5. Bremen 9
6. Gladbach 8
A tavalyi BL-döntős Leverkusen épp ellentétes pályát fut a bajorokkal. A Bayer idén eddig gyengélkedik, mindössze egy meccset nyertek, és az eddig pont nélküli Hannover ellen sem tudták - hazai pályán - a kötelező győzelmet hozni. Noha Bastürk még vezetést szerzett, a jó igazolásnak tűnő Fredi Bobic kétszer is eredményes volt - emellett egy hatalmas kapufát is rúgott -, és a hajrában még Idrissou is betalált.

A bajnok Dortmund ismét nem tudott hazai pályán nyerni, igaz a Schalke ellen ez nem olyan egetverő szenzáció. A vendégek szereztek vezetést, miután a világbajnokság egyik nagy felfedezettje, Metzelder gyermeteg hibát vétett. Utolsó emberként szerelte őt a csereként beállt Agali, aki meg sem állt a kapuig. Nem örülhetett azonban sokáig a gólnak a vendégcsapat, mert két perc elteltével Ewerthon szép fejessel egyenlített.

Király bravúrjai és a szerencse segítette győzelemhez a Herthát

Eredmények:
Cottbus-Bremen 0-1
Nürnberg-Bayern München 1-2
1860 München-Wolfsburg 2-2
Bielefeld-Hertha 0-1
Mönchengladbach-Stuttgart 1-1
Leverkusen-Hannover 1-3
Dortmund-Schalke 1-1
Bochum-Rostock 0-1
Hamburg-Kaiserslautern 2-0
A hétközben a Ligakupában győztes Herthánál forrponton voltak az indulatok, a vezetők visszatartották a csapat prémiumát. Úgy tűnik hatásos volt ez az intézkedés, mert a Bielefeld ellen végre nyertek, 1-0-ra. Marcelinho szép gólt lőtt, Király nagy bravúrokat mutatott be, de egy - kezezés miatti - jogos tizenegyest nem kapott meg a hazai csapat.

Ugyanilyen arányban múlta felül a belendülő Werder - ugyancsak idegenben - a Cottbust. A gólban nagy szerepet játszott Lisztes Krisztián, és a kapus Piplica. Válogatott játékosunk elhúzott a jobbszélen, korántsem veszélyes beadását Piplica lábbal akarta menteni, vesztére, mert leperdült a lábáról a labda, ami a kapuba vágódott.

A Rostock hazai pályán fektette két vállra Salou góljával a Bochumot, és ezzel a második, míg az újonccsapat a harmadik.

A kis München kétgólos előnyt szórakozott el a Wolfsburg ellen, a Gladbach egyet a Stuttgart ellen. A svábok továbbra is nyeretlenek, igaz van négy döntetlenjük. A Hamburg-Kaiserlautern és a Bochum-Rostock találkozót vasárnap játsszák.