Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Roma-botlással kezdődött az olasz bajnokság

2002.09.15. 19:25
A Juventus otthon, a Milan idegenben lőtt három gólt, az Inter ugyanakkor meglehetősen nyögvenyelősen hozta a kötelező győzelmet. A két római csapat betlijéből nem lehet pillanatnyilag messzemenő következtetéseket levonni. Az újoncok közül az Empoli győzött.
A történet ismert: a televíziós jogdíjak körül kirobbant vita miatt egy héttel később, a második fordulóval kezdődött el utolsóként a negyedik nagy bajnokság, az olasz. A hagyományoknak megfelelően, az első öt fordulóban nem húzzák össze az élcsapatokat, így csak kisebb rangadókra kerülhetett sor az első játéknapon.

A duplázók: Cruz, Inzaghi, Del Pieor

Ami elsőként említésre méltó: a két római csapat pont nélkül zárta az első fordulót. Az AS Roma ugyan Batistuta - vitatható - tizenegyesével vezetéshez jutott Bolognában, ám Cruz a második félidő közepén előbb egyenlített, majd már a ráadásban megszerezte a győztes gólt is. Pedig Capello mindent megpróbált, csereként Montellát és Tottit pályára küldte, de nem járt sikerrel.

Még rosszabbul járt a Lazio, amelyik hazai pályán kapott ki. A tavalyi meglepetéscsapat, a Chievo vendégeskedett az Olimpiai Stadionban, és ugyan a Lazio is előnyben volt a hatodik percben Simeone révén, D'anna és Bierhoff már a sárgáknak szerezte meg a vezetést, még a fordulás előtt. És ha még volt is egy gólváltás, a lényegen nem változtatott: a Mancini csapata kikapott.

Eredmények
Bologna-Roma 2-1
Modena-Milan 0-3
Inter-Torino 1-0
Como-Empoli 0-2
Juventus-Atalanta 3-0
Lazio-Chievo 2-3
Udinese-Parma 1-1
Brescia-Piacenza 1-2
Perugia-Reggina 1-1
Az Inter már Ronaldót nélkülözve állt fel, és ha nehezen is, de Vieri góljával nyert a Torino ellen. (Ronaldótól amúgy nyomdafestéket nem tűrő transzparenssel búcsúztak Milánóban a szurkolók.) A másik torinói csapat otthonában lépett fel, és megerőltetés nélkül, 3-0-ra verte a középcsapatok egyik legjobbját, az Atalantát. Del Piero két gólt szerezett, egyet tizenegyesből, a harmadikat a Bolognától elcsábított Fresi jegyezte.

Három újonc sem tudott gólt lőni

A Milan ugyanilyen arányban múlta felül idegenben a Modenát. A vörös-feketéknél Inzaghi duplázott, és gyaníthatón idén Berlusconi csapata ott lesz a végelszámolásnál. Az Udinese ikszelt a Parmával, az újoncok csatájából meglepetésre az Empoli került ki győztesen, noha eladták legjobbjukat, Maccaronét a nyáron.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!