Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Roma-botlással kezdődött az olasz bajnokság

2002.09.15. 19:25
A Juventus otthon, a Milan idegenben lőtt három gólt, az Inter ugyanakkor meglehetősen nyögvenyelősen hozta a kötelező győzelmet. A két római csapat betlijéből nem lehet pillanatnyilag messzemenő következtetéseket levonni. Az újoncok közül az Empoli győzött.
A történet ismert: a televíziós jogdíjak körül kirobbant vita miatt egy héttel később, a második fordulóval kezdődött el utolsóként a negyedik nagy bajnokság, az olasz. A hagyományoknak megfelelően, az első öt fordulóban nem húzzák össze az élcsapatokat, így csak kisebb rangadókra kerülhetett sor az első játéknapon.

A duplázók: Cruz, Inzaghi, Del Pieor

Ami elsőként említésre méltó: a két római csapat pont nélkül zárta az első fordulót. Az AS Roma ugyan Batistuta - vitatható - tizenegyesével vezetéshez jutott Bolognában, ám Cruz a második félidő közepén előbb egyenlített, majd már a ráadásban megszerezte a győztes gólt is. Pedig Capello mindent megpróbált, csereként Montellát és Tottit pályára küldte, de nem járt sikerrel.

Még rosszabbul járt a Lazio, amelyik hazai pályán kapott ki. A tavalyi meglepetéscsapat, a Chievo vendégeskedett az Olimpiai Stadionban, és ugyan a Lazio is előnyben volt a hatodik percben Simeone révén, D'anna és Bierhoff már a sárgáknak szerezte meg a vezetést, még a fordulás előtt. És ha még volt is egy gólváltás, a lényegen nem változtatott: a Mancini csapata kikapott.

Eredmények
Bologna-Roma 2-1
Modena-Milan 0-3
Inter-Torino 1-0
Como-Empoli 0-2
Juventus-Atalanta 3-0
Lazio-Chievo 2-3
Udinese-Parma 1-1
Brescia-Piacenza 1-2
Perugia-Reggina 1-1
Az Inter már Ronaldót nélkülözve állt fel, és ha nehezen is, de Vieri góljával nyert a Torino ellen. (Ronaldótól amúgy nyomdafestéket nem tűrő transzparenssel búcsúztak Milánóban a szurkolók.) A másik torinói csapat otthonában lépett fel, és megerőltetés nélkül, 3-0-ra verte a középcsapatok egyik legjobbját, az Atalantát. Del Piero két gólt szerezett, egyet tizenegyesből, a harmadikat a Bolognától elcsábított Fresi jegyezte.

Három újonc sem tudott gólt lőni

A Milan ugyanilyen arányban múlta felül idegenben a Modenát. A vörös-feketéknél Inzaghi duplázott, és gyaníthatón idén Berlusconi csapata ott lesz a végelszámolásnál. Az Udinese ikszelt a Parmával, az újoncok csatájából meglepetésre az Empoli került ki győztesen, noha eladták legjobbjukat, Maccaronét a nyáron.