Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Elkéstek és kikaptak

2002.09.16. 09:32
A chilei profi labdarúgók két hete tartó sztrájkja miatt a Santiago de Concepción-Colo Colo mérkőzést az ifjúsági csapatoknak kellett volna lejátszani, ám a vendégek nem jelentek meg a pályán.
A játékvezető - betartva a kötelező egyórás várakozást - 2-0-ás végeredménnyel a hazaiak javára írta a találkozót. A határidő lejárta után néhány perccel azonban megérkeztek a késők, de a bíró hajthatatlan volt, s így a Colo Colo teljesen feleslegesen vonatozta végig az oda-vissza 1030 km-es utat.

A hivatásos játékosok azért döntöttek a munkabeszüntetés mellett, mert folyamatosan elmaradnak a fizetések, az egyesületek állandó anyagi gondokkal küszködnek, de az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy a szövetség az áldatlan körülmények ellenére bejelentette: bővíteni szeretné az élvonal létszámát.

A dél-amerikai ország 32 profi klubjának labdarúgói csatlakoztak a pontvadászat 4. fordulója után megkezdett sztrájkhoz, s elképzelhető, hogy törlik az idei bajnokságot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?