Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A "Gyilkosok!" felirat okozhatta a botrányt

2002.09.16. 19:06
Gyulay Zsolt, az Újpest ügyvezetőjének tájékoztatása szerint 700 ezer forintos kár keletkezett az Újpest-Fradi bajnoki rangadó után. A Magyar Posta egyfajta következményként felmondta a szponzorációs szerződést a klubbal, az azonban még mindig nem tisztázódott pontosan, miért robbant ki a botrány.
A botrányos történtekkel kapcsolatosan többen megszólaltak az m2 Futballhétfő adásában, a liga igazgatója, Muszbek Mihály és az MLSZ tisztségviselői is megerősítik, hogy törvényi háttér nélkül képtelenség kordában tartani a szurkolókat. "Ötszáz emberről van szó, őket kellene rendszabályozni. A hűvösön lenne a helyük az elkövetőknek" - értékelt.

Meggyorsították a beléptetést, ezért lehettek többen

Gyulay Zsolt szerint az Újpest mindent megtett azért, hogy csak a játékról szóljon a mérkőzés, ám annak ellenére, hogy csak 1250 jegyet kapott a vendégcsapat, többen voltak a szektorban. Gyulay úgy véli - a rendőségi beszámoló ezt sugallja -, hogy azért fordulhatott elő mindez, mert meggyorsították a beléptetést, így nem egyenként juthattak be a stadionba a fradisták.

A pirotechnikai eszközök beviteléről szólva kifejtette, hogy alighanem a transzparensekbe bújtatva juttathatták be ezeket az eszközöket. Az ügyvezető kifejtette azt is, hogy hallomása szerint - a Simon Tiborra utaló - "Gyilkosok!" feliratú transzparens miatt nyomult be a zöldek táborába, és ezek után következett be - lényegében bosszúból - a székfelszedés, ami közel félmilliós kárt okozott. Emellett a mosdóban keletkezett még körülbelül kétszázezer forintos kár.

Lipcsei: Nem volt atrocitás a szurkolóinkkal

Gyulay a Magyar Posta visszalépéséről pillanatnyilag nem kívánt hivatalosan nyilatkozni, csak akkor, ha a párizsi UEFA-kupa meccsről hazatérnek. "Köszönöm Szűcs Lajosnak, hogy felállt, és folytatta a mérkőzést, ezt személyesen is el fogom neki mondani" - zárta mondandóját.

A Fradi kapusa ehhez még annyit tett hozzá, hogy még mindig nem hall rendesen a bal fülére. "Egy rendőrségen dolgozó ismerősöm azt mondta: nem is petárda, hanem hanggránát robbant mellettem." A csapatkapitány, Lipcsei Péter cáfolta, hogy a drukkerek megtámadtak volna néhány játékost, illetve azoknak autóit tönkretették volna.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!