Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az elnök rasszista szövege miatt távozik Ivica Osim

2002.09.18. 12:51
Schüssel kancellár sem tudta maradásra bírni a Sturm Graz elnökének soviniszta kijelentése miatt távozó Ivica Osimot. Ausztriában elsősorban a horvát edző személyéhez kötötték a Sturm elmúlt években elért kiugró sikereit.
Wolfgang Schüssel osztrák kancellár telefonon kért elnézést az osztrák nép nevében Ivica Osimtól, a Sturm Graz lemondott edzőjétől - írta szerdai számában a zágrábi Sportske novosti.

A horvát sportnapilap szerint Osim lemondását Hannes Kartnignak, Sturm elnökének múlt heti sértő, soviniszta és rasszista kijelentései váltották ki.

A klubelnök utólag ugyan tévényilatkozatában könnyezve vonta vissza szavait, a vérig sértett a boszniai horvát származású Osim - aki egykor sikeres jugoszláv szövetségi kapitány volt, és nyolc éve az osztrák együttes vezető edzője - hajthatatlan maradt, és nem vonta vissza lemondását.

Osim ugyan rendkívül népszerű a grazi szurkolók között, de lemondásának indokát sokan csak ürügynek tartják.

A Sturm ugyanis a tavalyi bajnok Insbruck adminisztratív visszaléptetése után indulhatott az idei Bajnokok Ligájában, de a selejtezőben vereséget szenvedett a Maccabi Haifatól. Az edző távozásának híre már a váratlan kiesés után felröppent, amit aztán maga Osim is heteken át lebegtetett.