Ágnes
-5 °C
2 °C

Dinamo Zagreb - Zalaegerszeg 6-0

2002.09.19. 17:57
Megalázó vereségebe szaladt bele Zágrábban a ZTE. A teljesen szétesetten játékot beumtató magyar csapaton simán gázoltak keresztül a horvátok. A visszavágó (amit két hét múlva Győrben játszanak) már csak formalitás lesz.
Elég komoly önbizalommal érkezett Zágrábba a ZTE, ahonnan idén már egyszer továbbjutóként távozott. Ezúttal még a korábban rendkívül szerény Bozsik Péter is úgy nyilatkozott, hogy a Dinamo játékosok nagy híre és játéktudása nem áll egymással megfelelő arányban.

Talán nem kellett volna. A Zalegerszeg csütörtök este teljes csődöt mondott, a horvátok a játék minden elemében felülmúlták Bozsik csapatát.

A Zete meghatározó játékosai össze-vissza szaladgáltak a pályán, a Dinamo középpályásai és támadói gyakorlatilag akkor és ott szereztek labdát amikor és ahol akartak, támadásik semmilyen ellenállásba nem ütköztek, a magyar csatárok viszont csúnyán elbénázták azt a néhány lehetőséget is, amit valahogy összehoztak.

A Dinamo negyedik gólja után addigi borzasztó produkcióját is sikerült alulmúlnia a magyar bajnoknak, amelynek játékosai időnként grundfoci szintű megoldásokat adtak elő. A ZTE teljesítményélre jellemző, hogy a hat bekapott gól ellenére legjobbja (pontosabban: egyetlen értékelhető tagja) Turi kapus volt, aki többször is bravúrral mentette meg csapatát a toivábbi góloktól.

Bozsik: a szünetben még a továbbjutásról beszéltünk

UEFA Kupa 1. forduló, 1. mérkőzés
Dinamo Zagreb - Zalaegerszeg 6-0 (2-0)

Zágráb, 20 000 néző, V: Durosz (görög)
gólszerzők: Maric (8.), Mitu (19.), Olic (48.), Polovanec (76.) Petrovic (84., 86.)
sárga lap: Urbán (30.), Kral (45.), Vincze (72.)

Dinamo Zagreb: Butina - Sedloski, Smoje, Polovanec - Mikic, Maric (Bosnjak 77.), Agic, Kranjcar, Krznar - Olic (Balaban 80.), Mitu (Petrovic, 65.)

Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Urbán, Szamosi (Szabó, 45.) - Csóka, Faragó, Kral, Vincze, Balog - Kenesei (Koplárovics, 78.), Egressy

Események

8. perc: Mitu a jobb oldalról hátba lőtte a középen felugró Urbánt. A labda Maric elé pattant, aki tizenegy méterről a jobb alsó sarokba lőtt.(1-0)

15. perc: Egressy vesztette el a labdát a középpályán, amiből Olic egyedül vezethette kapura a labdát. Nyolc méteres lövését Turi védte. A kipattanót a horvátok háromszor is kapura lőtték, Maric például a keresztlécet lőtte ki tizenkét méterről.

19. perc: Ezúttal Urbánt szerelte becsúszva Maric, a labda így Mitu elé került, aki hét méterről a kapu közepébe bombázott. (2-0)

36. perc: Vincze jobbról emelt Egressyhez, aki a a kaputól tíz méterre, tök egyedül mellé lőtt.

48. perc: Olic sprintelt végig a bal oldalon, és Kocsárdi ugyan közelről ráfújt egyet, de ez sem akadélyozta meg abban, hogy tíz méterről a bal felsőbe bombázzon. (3-0)

76. perc: Olic Kocsárdit cselezte ki a bal oldalon, lesprintelt az alapvonalig, visszagurított ás Polovanec nyolc méterről a kapu jobb oldalába lőtt. (4-0).

85. perc: Balaban senkitől sem zavartatva futott le a jobb oldalon, középre gurított, ahol Petrovics nyolc méterről a kapu jobb oldalába lőtt. (5-0)

86. perc: Kocsárdi tizennyolc méterről, jobbról a bal kapufára lőtt.

86. perc: Balaban a jobb oldalról középre emelt, Petrovics persze megint ott volt, a magyar védők persze megint nem. A horvtá csatár hét méterről a kétségbeesetten vetődő Turiba lőtt, de a kapus csak kiütni tudta a labdát, Petrovics pedig bevágta. (6-0)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!