Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dinamo Zagreb - Zalaegerszeg 6-0

2002.09.19. 17:57
Megalázó vereségebe szaladt bele Zágrábban a ZTE. A teljesen szétesetten játékot beumtató magyar csapaton simán gázoltak keresztül a horvátok. A visszavágó (amit két hét múlva Győrben játszanak) már csak formalitás lesz.
Elég komoly önbizalommal érkezett Zágrábba a ZTE, ahonnan idén már egyszer továbbjutóként távozott. Ezúttal még a korábban rendkívül szerény Bozsik Péter is úgy nyilatkozott, hogy a Dinamo játékosok nagy híre és játéktudása nem áll egymással megfelelő arányban.

Talán nem kellett volna. A Zalegerszeg csütörtök este teljes csődöt mondott, a horvátok a játék minden elemében felülmúlták Bozsik csapatát.

A Zete meghatározó játékosai össze-vissza szaladgáltak a pályán, a Dinamo középpályásai és támadói gyakorlatilag akkor és ott szereztek labdát amikor és ahol akartak, támadásik semmilyen ellenállásba nem ütköztek, a magyar csatárok viszont csúnyán elbénázták azt a néhány lehetőséget is, amit valahogy összehoztak.

A Dinamo negyedik gólja után addigi borzasztó produkcióját is sikerült alulmúlnia a magyar bajnoknak, amelynek játékosai időnként grundfoci szintű megoldásokat adtak elő. A ZTE teljesítményélre jellemző, hogy a hat bekapott gól ellenére legjobbja (pontosabban: egyetlen értékelhető tagja) Turi kapus volt, aki többször is bravúrral mentette meg csapatát a toivábbi góloktól.

Bozsik: a szünetben még a továbbjutásról beszéltünk

UEFA Kupa 1. forduló, 1. mérkőzés
Dinamo Zagreb - Zalaegerszeg 6-0 (2-0)

Zágráb, 20 000 néző, V: Durosz (görög)
gólszerzők: Maric (8.), Mitu (19.), Olic (48.), Polovanec (76.) Petrovic (84., 86.)
sárga lap: Urbán (30.), Kral (45.), Vincze (72.)

Dinamo Zagreb: Butina - Sedloski, Smoje, Polovanec - Mikic, Maric (Bosnjak 77.), Agic, Kranjcar, Krznar - Olic (Balaban 80.), Mitu (Petrovic, 65.)

Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Urbán, Szamosi (Szabó, 45.) - Csóka, Faragó, Kral, Vincze, Balog - Kenesei (Koplárovics, 78.), Egressy

Események

8. perc: Mitu a jobb oldalról hátba lőtte a középen felugró Urbánt. A labda Maric elé pattant, aki tizenegy méterről a jobb alsó sarokba lőtt.(1-0)

15. perc: Egressy vesztette el a labdát a középpályán, amiből Olic egyedül vezethette kapura a labdát. Nyolc méteres lövését Turi védte. A kipattanót a horvátok háromszor is kapura lőtték, Maric például a keresztlécet lőtte ki tizenkét méterről.

19. perc: Ezúttal Urbánt szerelte becsúszva Maric, a labda így Mitu elé került, aki hét méterről a kapu közepébe bombázott. (2-0)

36. perc: Vincze jobbról emelt Egressyhez, aki a a kaputól tíz méterre, tök egyedül mellé lőtt.

48. perc: Olic sprintelt végig a bal oldalon, és Kocsárdi ugyan közelről ráfújt egyet, de ez sem akadélyozta meg abban, hogy tíz méterről a bal felsőbe bombázzon. (3-0)

76. perc: Olic Kocsárdit cselezte ki a bal oldalon, lesprintelt az alapvonalig, visszagurított ás Polovanec nyolc méterről a kapu jobb oldalába lőtt. (4-0).

85. perc: Balaban senkitől sem zavartatva futott le a jobb oldalon, középre gurított, ahol Petrovics nyolc méterről a kapu jobb oldalába lőtt. (5-0)

86. perc: Kocsárdi tizennyolc méterről, jobbról a bal kapufára lőtt.

86. perc: Balaban a jobb oldalról középre emelt, Petrovics persze megint ott volt, a magyar védők persze megint nem. A horvtá csatár hét méterről a kétségbeesetten vetődő Turiba lőtt, de a kapus csak kiütni tudta a labdát, Petrovics pedig bevágta. (6-0)