Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Ferencváros - Kocaelispor 4-0

2002.09.19. 17:48
Tököli megint két gólt rugott, a Fradi pedig ismét 4-0-ra nyerte hazai UEFA-Kupa meccsét. Garami József együttese gyakorlatilag továbbjutott.
A Ferencváros már az első félidőben eldönthette volna a továbbjutást, de ekkor még csak két gólt szereztek a hazaiak. A FTC legjobbja ekkor Tököli Attila volt, aki egy góllal és egy gólpasszal segítette csapatát biztos előnyhöz.

A török csapat ekkor értékelhetetlen teljesítményt nyújtott. Támadást egyáltalán nem vezettek, a védelmük pedig időnként teljes átjáróház volt. A Fradi második góljánál például Lipcsei annyira egyedül vezethette kapura a labdát, hogy meglepetésében majdnem elrontotta a helyzetet.

A második félidőben teljesen visszaállt a hazai csapat. Gera és Leandro a középpályára húzódott, amit egyébként átadtak a vendégeknek. A törökök vezettek is néhánytámadást, de a Fradi kontrái igazából veszélyesebbek voltak.

A harmadik gól ezzel együtt is a semmiből született meg, a török védelem újabb elképesztő helyezkedésének köszönhetően. A meccs végén Gera és Tököli korszerű összjátéka hozta meg a negyedik - és a továbbjutást végleg eldöntő - gólt.

Garami József szerint azonban a továbbjutás még nem dőlt el.

UEFA Kupa 1. forduló, 1. mérkőzés
Ferencváros-Kocaelispor 4-0 (2-0)

Üllői út, 5000 néző, V: Ivanov (orosz)
gólszerzők: Tököli (9., 89.), Lipcsei (29.), Dragóner (75.)

Ferencváros: Szűcs L. - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston, Lipcsei, Kapic (Cheregi 77.), Szkukalek - Gera, Tököli, Leandro (Szili 64.)

Kocaeli: S. Ahmet - Engin, Faruk (B. Ugur 35.), Nuri, Volkan (Cenker Aziz 79.) - A. Jordanov, Ivanov, A. Ahmet, Serkan (Emrah a szünetben) - Cem Sinan, Hüseyin

Események

3. perc: Gyepes tört előre és tizenhét méterről gyengén a kapu bal oldala mellé gurított.

9. perc Szkukalek negyven méteres felívelést Gera a tizenhatos sarkáról remekül fejelte középre, ahol Tököli bal belsővel a kapuba passzolt.(1-0)

17. perc: Tököli kapott kiváló indítást a bal szélen, aki elöbb bebőrözte a török védőt, majd lágyan kerseztbeívelt pont Gera fejére. A Fradi támadója erősen megnézte a bal alsó sarkot, aztán mellé fejelt.

20. perc: Az FTC legaktívabb játékkosa Tököli szerzett labdát a bal oldalon. Pontosan gurított Kapic elé, aki tizennyolc méterről laposan bombázott kevéssel a jobb kapufa mellé.

29. perc: Lipcsei vezette fel a labdát középen, a védők nem nagyon támadták, de ő bepasszolta középre Tökölinek. Tököli fordulásból visszajátszotta a teljesen egyedül kilépő Lipcseinek (rejtélyes, hogy a török védők hova tűntek), aki a tizenhatoson belül jobbra vezette a labdát, majd a kimozduló kapus mellett a jobb alsóba lőtt.(2-0)

60. perc: Boral ment végig a bal oldalon, az alapvonaltól középre adott, a teljesen egyedül hagyott Hussein pedig tizenöt méterről félfordulattal a jobb kapufa mellé lőtt.

76. perc: Egy lepattanót Volkan tizennyolc méterről fél magasan lőtt pont a kapu közepére. Szűcsnek csak magához kellett volna ölelnie a labdát, de inkább életveszélyesen beleütött. Szerencséjére a labda nem a kapuba, hanem szögletre ment.(3-0)

76. perc: A Fradi első szögletét Lipcsei ívelte be jobbról, a középen teljesen egyedül érkező Dragoner öt méterről kapásból a kapu közepébe lőtt.

89. perc: Gera labdát szerzett a felezővonalnál, és egyedül törhetett kapura. A tizenhatoson belül a bal oldalt érkező Tököli elé gurított, aki hét méterről a kifutó kapus mellett az üres kapuba lőtt. 4-0)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!