Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ferencváros - Kocaelispor 4-0

2002.09.19. 17:48
Tököli megint két gólt rugott, a Fradi pedig ismét 4-0-ra nyerte hazai UEFA-Kupa meccsét. Garami József együttese gyakorlatilag továbbjutott.
A Ferencváros már az első félidőben eldönthette volna a továbbjutást, de ekkor még csak két gólt szereztek a hazaiak. A FTC legjobbja ekkor Tököli Attila volt, aki egy góllal és egy gólpasszal segítette csapatát biztos előnyhöz.

A török csapat ekkor értékelhetetlen teljesítményt nyújtott. Támadást egyáltalán nem vezettek, a védelmük pedig időnként teljes átjáróház volt. A Fradi második góljánál például Lipcsei annyira egyedül vezethette kapura a labdát, hogy meglepetésében majdnem elrontotta a helyzetet.

A második félidőben teljesen visszaállt a hazai csapat. Gera és Leandro a középpályára húzódott, amit egyébként átadtak a vendégeknek. A törökök vezettek is néhánytámadást, de a Fradi kontrái igazából veszélyesebbek voltak.

A harmadik gól ezzel együtt is a semmiből született meg, a török védelem újabb elképesztő helyezkedésének köszönhetően. A meccs végén Gera és Tököli korszerű összjátéka hozta meg a negyedik - és a továbbjutást végleg eldöntő - gólt.

Garami József szerint azonban a továbbjutás még nem dőlt el.

UEFA Kupa 1. forduló, 1. mérkőzés
Ferencváros-Kocaelispor 4-0 (2-0)

Üllői út, 5000 néző, V: Ivanov (orosz)
gólszerzők: Tököli (9., 89.), Lipcsei (29.), Dragóner (75.)

Ferencváros: Szűcs L. - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston, Lipcsei, Kapic (Cheregi 77.), Szkukalek - Gera, Tököli, Leandro (Szili 64.)

Kocaeli: S. Ahmet - Engin, Faruk (B. Ugur 35.), Nuri, Volkan (Cenker Aziz 79.) - A. Jordanov, Ivanov, A. Ahmet, Serkan (Emrah a szünetben) - Cem Sinan, Hüseyin

Események

3. perc: Gyepes tört előre és tizenhét méterről gyengén a kapu bal oldala mellé gurított.

9. perc Szkukalek negyven méteres felívelést Gera a tizenhatos sarkáról remekül fejelte középre, ahol Tököli bal belsővel a kapuba passzolt.(1-0)

17. perc: Tököli kapott kiváló indítást a bal szélen, aki elöbb bebőrözte a török védőt, majd lágyan kerseztbeívelt pont Gera fejére. A Fradi támadója erősen megnézte a bal alsó sarkot, aztán mellé fejelt.

20. perc: Az FTC legaktívabb játékkosa Tököli szerzett labdát a bal oldalon. Pontosan gurított Kapic elé, aki tizennyolc méterről laposan bombázott kevéssel a jobb kapufa mellé.

29. perc: Lipcsei vezette fel a labdát középen, a védők nem nagyon támadták, de ő bepasszolta középre Tökölinek. Tököli fordulásból visszajátszotta a teljesen egyedül kilépő Lipcseinek (rejtélyes, hogy a török védők hova tűntek), aki a tizenhatoson belül jobbra vezette a labdát, majd a kimozduló kapus mellett a jobb alsóba lőtt.(2-0)

60. perc: Boral ment végig a bal oldalon, az alapvonaltól középre adott, a teljesen egyedül hagyott Hussein pedig tizenöt méterről félfordulattal a jobb kapufa mellé lőtt.

76. perc: Egy lepattanót Volkan tizennyolc méterről fél magasan lőtt pont a kapu közepére. Szűcsnek csak magához kellett volna ölelnie a labdát, de inkább életveszélyesen beleütött. Szerencséjére a labda nem a kapuba, hanem szögletre ment.(3-0)

76. perc: A Fradi első szögletét Lipcsei ívelte be jobbról, a középen teljesen egyedül érkező Dragoner öt méterről kapásból a kapu közepébe lőtt.

89. perc: Gera labdát szerzett a felezővonalnál, és egyedül törhetett kapura. A tizenhatoson belül a bal oldalt érkező Tököli elé gurított, aki hét méterről a kifutó kapus mellett az üres kapuba lőtt. 4-0)