Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A ZTE és az UTE idegenben, a Fradi itthon kezdi meg UEFA Kupa szereplését

2002.09.19. 09:32
Mindhárom UEFA Kupában érdekelt csapatunk - a bajnok ZTE, a kupagyőztes UTE és a bajnoki második Fererncváros - is pályára lép csütörtökön. A legnehezebb dolga az újpestieknek van, hiszen a világsztárokkal - többek között a brazil Ronaldinhoval - felálló PSG otthonában szerepelnek. Nincs irigylésre méltó helyzetben a zalai gárda sem, hiszen most az erősebbik zágrábi alakulat vár rájuk. A "legkönnyebb" dolga talán a Fradinak van, mely a török bajnokság sereghajtóját látja vendégül, de biztosra Lipcseiék sem mehetnek.
Az Újpest az esélytelenek nyugalmával készülhet a Paris St. Germain ellen, mert a franciák a visszatérő Ronaldinhóval - korábban formahanyatlás miatt nem volt a kezdőcsapat tagja - egyre inkább belejönnek a bajnokságban, ez pedig nem sok jót ígér a talán legjobb játékosállománnyal rendelkező magyar csapatnak.

Kérdés, hogy az élete eddigi legrangosabb meccsére készülő Szabó András mennyire képes megnyugtatni csapatát, melynek tagjai alighanem egyre többet foglalkoznak azzal, hogy hány szponzor távozik a klubtól. Szervezett, és nem utolsósorban lelkes játékkal az Újpest akár meg is úszhatja egy szűk zakóval.

Paris Saint-Germain - Újpest
Parc des Princes, 20.45 (RTL Klub)

PSG: Letizi - Heinze, Déhu, Pochettino - Paulo Cesar, Hugo Leal, J. Leroy, André Luiz - Ronaldinho - Cardetti, Aloisio

Újpest: Vlaszák - Széles, Tamási, Juhár, Léránt - Poljakovic, Tokody, Korolovszky, Rósa - Horváth, Kovács

Sokkal feszültebben várja a zágrábi kirándulást a ZTE. Bozsik Péter csapata a horvát bajnokot búcsúztatta a BL- selejtezőben, most pedig a második helyezett vendége lesz. Az NK Zagreb kiverése és a Manchester elleni hazai győzelem után ugyan biztos továbbjutást várnak a zalai szurkolók, de azért ez egyáltalán nem lenne papírforma eredmény. Mielőtt túlságosan komolyan vennénk magunkat, emlékezzünk precízen: a tavaly ugyan első, de mégis kisebbik zágrábi csapat ellen egy szerencsés büntető kellett Urbánéknak a továbbjutáshoz.

Márpedig az eddig rendkívül szimpatikus visszafogottsággal nyilatkozó Bozsik most már kiemelte, hogy nincs megfelelő játéktudás a horvát játékosok hírneve mögött. Nem biztos, hogy ez volt Bozsik legmegfontoltabb nyilatkozata, kivált, ha a mieinknél ott látjuk a csapatban Kocsárdit és Balogot, akik még a magyar mezőnyből sem emelkednek ki. Mint ahogy arra sem lehetne megesküdni, hogy például Bosko Balaban nem tart árnyalatnyival előrébb a modern csatárjáték gyakorlásában, mint Egressy Gábor.

Igaz, nem szenvednek önbizalomhiányban a hazaiak sem. A 98-ban vb bronzérmes csapat kapitánya, Csiro Blazsevics szerint nincs esélye a ZTE-nek, mert a játékosanyag sokkal jobb náluk, mint az NK-nál.

Ha a ZTE képes összeszedetten játszani, és nem követi a rossz szokását mely szerint a félidő elején gyorsan kap egy gólt, akkor megint jó eredményre lehet képes.

Dinamo Zegreb - Zalaegerszeg
Zágráb, Makszimir Stadion, 18.00

Dinamo Zagreb: Butina - Sedloski, Cesar, Agic - Drpic, Mujcin, Mitu, Bosnjak, Mikic - Balaban, Olic

ZTE: Turi - Kocsárdi, Csóka, Urbán, Budisa, Szamosi - Vincze O., Kral, Balog - Kenesei, Egressy

A Fradi drukkerek leginkább abban bízhatnak, hogy a bajnokságban még nyeretlen török csapat ellenében, ismét a Limassolt simán elintéző Ferencvárost láthatják. A Kocaelispor szurkolók meg abban, nem az MTK és az Újpest ellen szenvedő, gólt sem lövő gárdát.

Az esély megvan a korábbi formára, mert a társulat ugyanabban az összeállításban fut ki a gyepre, mit a ciprusiak ellen, és remélhetőleg a magyar játékosok formaingadozása is úgy alakul, hogy egy hónapon belül tudjanak akár kétszer is kiemelkedően játszani.

Javítja továbbá a Garami együttes kilátásait, hogy nem világverő félholdas gárda lesz a vendégük, hanem egy gyors, technikás, ám elég szervezettlen csapat. Bár a másodedző Pölöskei Gábor szerint Kocaeli meggyőzően játszott legutóbbi bajnokiján a Galatasaray ellen, elképzelhetetlen, hogy egy jó formában lévő Fradi ne győzze le. Még akkor is, ha a törökök öt bajnoki veresége a peches sorsolás miatt jöhetett ilyen gyorsan össze.

Ferencváros - Kocaelispor
Üllői út, 18.00 (m2, 22.45 Sport1)
Ferencváros: Szűcs L. - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek - Gera, Tököli, Leandro

Kocaelispor: Korat - Emrah, Ahmed, Volkan - Sarkan, Faruk, Hussein, Ugur, Cen - Jordanov, Lazarov