Huba
17 °C
33 °C

Paris SG - Újpest 3-0

2002.09.19. 20:38
Ronaldinhoék az első félidőben eldöntötték a meccset, aztán leálltak. Az Újpest ugyan nagyjából hozta a saját színvonvonalát, de ez csak a brutális vereség elkerülésére volt elég.
Bátran kezdett az Újpest, az első veszélyesebb támadást a magyar csapat vezette. A PSG azonban hamar összeszedte magát, és Ronaldinho a második helyzetét ki is használta.

A félidő közepén növelte előnyét a hazai csapat, és ekkor már kétségtelenné vált, hogy az UTE leszűkített területvédekezése csődött mondott. A hazaiak támadói időnként teljesen zavartalanul kaphatták a labdát a vendég tizenhatoson belül.

Miután közvetlenül a szünet előtt a hazaiak bebiztosították győzelmüket, a második félidő mindkét oldalon visszafogott játékot hozott. Az Újpest önmagához képest nem játszott rosszul, de azért az elkeserítő látvány volt, hogy a 3-0-ás PSG előnnyel igazából milyen elégedett volt mindkét csapat.

UEFA Kupa 1. forduló, 1. mérkőzés
Paris St. Germain (francia)-Újpest 3-0 (3-0)

Párizs, Parc des Princes-stadion, 25 ezer néző, V: Gallagher (angol)
gólszerzők: Ronaldinho (13.), Pochettino (24.), Cardetti (44.)
sárga lap: Juhár (22.), Szélesi (62.), Móri (84.)

Paris St. Germain: Letizi - Heinze, Cristobal, Pochettino - Paulo Cesar, Andre Luiz (Leal, 56.), Leroy, Fiorese (Llacer, 77.) - Dehu, Cardetti (Aloisio, 61.), Ronaldinho

Újpest: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Lerant - Poljakovic (Móri, 80.), Korolovszky, Tokody, Rósa (Tchur, 22.) - Horváth (Farkas, 72.), Kovács

Események

4. perc: Rósa Henrik kapott nagyszerű labdát a bal oldalon, pontosan ívelt középre, Korolovszky azonban ügyetlen mozdulattal, négy méterről pattintva mellé fejelt.

6. perc: Egy jobb oldalról érkező lapos begurításra Tamási nagyon rossz ütemben mozdult ki, a labda így simán eljutott a középen teljesen egyedül érkező Ronaldinhohoz. A világbajnok csatár hét méterről belsővel lőhetett, de csúnyán mellé gurított.

13. perc: Cristobal teljesen egyedül kapott labdát az alapvonalnál a tizenhatoson belül. Középen hat UTE védő állt, de egyik se lépett ki, a meglepett Cristobal viszont nem tört kapura, hanem Ronaldinho fejére tette a labdát, aki lendületből érkezve, könnyedén fejelt az újpesti kapu bal oldalába. (1-0)

17. perc: Kovács indította a jobb oldalon Tokodyt, aki tizenkét méterről, éles szögből lőtt a jobb alsóra. Letizi hatalmasat vetődve kiütötte a labdát, a berobbanó Horváth pedig nem tudta megszerezni a labdát.

24. perc: Paulo Cesar húsz méteres szabadrúgást bravúrral tenyerelte ki Vlaszák. A szögletből azonban Pochettinot Juhár kiséretében a kapu bal oldalába fejelt. (2-0)

44. perc: Egy felívelés ismét teljesen egyedül talált az újpesti tizenhatoson belül egy francia támadót, ezúttal Fioreset, aki középre fejelt. Cardetti talán belért a labdába, talán nem, de az biztos hogy Vlaszákkal együtt a földre birkózták egymást, a labda meg közben bepattogott a kapuba. (3-0)

68. perc: Ronaldinho harminc méterről rátűzütt szabadrúgását Vlaszák a léc alól öklözte ki.

73. perc: Szélesi nagyon jó ütemben ugratta ki Poljakovicsot a jobb oldalon, aki már bőven a tizenhatoson belül, a védőket megelőzve tette maga elé a labdát, de aztán öt méterről csúnyán mellé bombázott.