Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Paris SG - Újpest 3-0

2002.09.19. 20:38
Ronaldinhoék az első félidőben eldöntötték a meccset, aztán leálltak. Az Újpest ugyan nagyjából hozta a saját színvonvonalát, de ez csak a brutális vereség elkerülésére volt elég.
Bátran kezdett az Újpest, az első veszélyesebb támadást a magyar csapat vezette. A PSG azonban hamar összeszedte magát, és Ronaldinho a második helyzetét ki is használta.

A félidő közepén növelte előnyét a hazai csapat, és ekkor már kétségtelenné vált, hogy az UTE leszűkített területvédekezése csődött mondott. A hazaiak támadói időnként teljesen zavartalanul kaphatták a labdát a vendég tizenhatoson belül.

Miután közvetlenül a szünet előtt a hazaiak bebiztosították győzelmüket, a második félidő mindkét oldalon visszafogott játékot hozott. Az Újpest önmagához képest nem játszott rosszul, de azért az elkeserítő látvány volt, hogy a 3-0-ás PSG előnnyel igazából milyen elégedett volt mindkét csapat.

UEFA Kupa 1. forduló, 1. mérkőzés
Paris St. Germain (francia)-Újpest 3-0 (3-0)

Párizs, Parc des Princes-stadion, 25 ezer néző, V: Gallagher (angol)
gólszerzők: Ronaldinho (13.), Pochettino (24.), Cardetti (44.)
sárga lap: Juhár (22.), Szélesi (62.), Móri (84.)

Paris St. Germain: Letizi - Heinze, Cristobal, Pochettino - Paulo Cesar, Andre Luiz (Leal, 56.), Leroy, Fiorese (Llacer, 77.) - Dehu, Cardetti (Aloisio, 61.), Ronaldinho

Újpest: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Lerant - Poljakovic (Móri, 80.), Korolovszky, Tokody, Rósa (Tchur, 22.) - Horváth (Farkas, 72.), Kovács

Események

4. perc: Rósa Henrik kapott nagyszerű labdát a bal oldalon, pontosan ívelt középre, Korolovszky azonban ügyetlen mozdulattal, négy méterről pattintva mellé fejelt.

6. perc: Egy jobb oldalról érkező lapos begurításra Tamási nagyon rossz ütemben mozdult ki, a labda így simán eljutott a középen teljesen egyedül érkező Ronaldinhohoz. A világbajnok csatár hét méterről belsővel lőhetett, de csúnyán mellé gurított.

13. perc: Cristobal teljesen egyedül kapott labdát az alapvonalnál a tizenhatoson belül. Középen hat UTE védő állt, de egyik se lépett ki, a meglepett Cristobal viszont nem tört kapura, hanem Ronaldinho fejére tette a labdát, aki lendületből érkezve, könnyedén fejelt az újpesti kapu bal oldalába. (1-0)

17. perc: Kovács indította a jobb oldalon Tokodyt, aki tizenkét méterről, éles szögből lőtt a jobb alsóra. Letizi hatalmasat vetődve kiütötte a labdát, a berobbanó Horváth pedig nem tudta megszerezni a labdát.

24. perc: Paulo Cesar húsz méteres szabadrúgást bravúrral tenyerelte ki Vlaszák. A szögletből azonban Pochettinot Juhár kiséretében a kapu bal oldalába fejelt. (2-0)

44. perc: Egy felívelés ismét teljesen egyedül talált az újpesti tizenhatoson belül egy francia támadót, ezúttal Fioreset, aki középre fejelt. Cardetti talán belért a labdába, talán nem, de az biztos hogy Vlaszákkal együtt a földre birkózták egymást, a labda meg közben bepattogott a kapuba. (3-0)

68. perc: Ronaldinho harminc méterről rátűzütt szabadrúgását Vlaszák a léc alól öklözte ki.

73. perc: Szélesi nagyon jó ütemben ugratta ki Poljakovicsot a jobb oldalon, aki már bőven a tizenhatoson belül, a védőket megelőzve tette maga elé a labdát, de aztán öt méterről csúnyán mellé bombázott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?