Huba
17 °C
33 °C

Minden eldőlt számunkra?

2002.09.20. 11:48
A Ferencváros hazai pályán elért négygólos sikere, illetve az Újpest súlyos és a Zalaegerszeg kiütéses veresége után úgy tűnik, csak a zöld-fehérek várhatják majd a következő forduló párosítását.
Ha UEFA Kupa, akkor 4-0

Úgy tűnik, a Ferencváros csak 4-0-ra képes győzni UEFA Kupa-találkozón az Üllői úton. Az előző fordulóban a ciprusi Apoelt, csütörtökön pedig a török Kocaelisport verték ilyen arányban Lipcseiék. Most lehetett csak igazán látni, mennyit jelent az Újpest ellen hiányzó Dragóner-Kapic-Gera hármas.

A válogatottnál is számításba vett hátvéd átjátszhatatlannak bizonyult hátul, és még a góllövésre is futotta erejéből. A középpálya Kapiccal sokkal hatékonyabban szűrte az ellenfél támadásait, mint tette azt szombaton, Újpesten és a bombaformában játszó Lipcsei is bátrabban merészkedhetett előre. Gera pedig ismét igazolta, hogy hazánkban jelenleg nincs nála technikásabb játékos.

Külön kiemelendő, hogy amíg a ciprusi visszavágon öt sárga lapot is beszedett a Fradi, addig most sikerült lap nélkül letudni a 90 percet. A négygólos különbség egy kellemes kirándulássá is aposztrofálhatja a visszavágót. Hacsak a Fradi nem a ciprusi formájában játszik. Akkor ugyanis veszélybe kerülhet a most még megnyugtatónak tűnő előny.

UEFA Kupa 1. forduló, 1. mérkőzés
Ferencváros-Kocaelispor 4-0 (2-0)

Üllői út, 5000 néző, V: Ivanov (orosz)
Ferencváros: Szűcs L. - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston, Lipcsei, Kapic (Cheregi 77.), Szkukalek - Gera, Tököli, Leandro (Szili 64.)

Kocaeli: S. Ahmet - Engin, Faruk (B. Ugur 35.), Nuri, Volkan (Cenker Aziz 79.) - A. Jordanov, Ivanov, A. Ahmet, Serkan (Emrah a szünetben) - Cem Sinan, Hüseyin

gólszerzők: Tököli (9., 89.), Lipcsei (29.), Dragóner (75.)

Ez nem a tavalyi ZTE

Alig pár hete nagyot fordult a világ a Zalaegerszeggel. Miközben BL-selejtezőn a világsztárokkal teletűzdelt Mancherstert sikerült hazai pályán megverni, az UEFA Kupa első fordulójában kiütéses 6-0-ás vereséget szenvedtek a zágrábi Dinamotól.

Pedig a találkozó előtt a visszafogottságáról és szerénységéről ismert Bozsik Péter úgy nyilatkozott, hogy egyénileg az ő csapatában képzettebb játékosok vannak, mint az ellenfélnél. A túloldalon a horvátokkal 98-ban világbajnoki bronzérmet szerző Blazsevic ugyanakkor úgy vélte, a zalaiaknak esélyük sincs csapata ellen.

Az eredmény tükrében úgy tűnik, a horvát szakembernek lett igaza. A zalaiak mostanság igen rapszodikus teljesítményt nyújtanak és ezzel a formaingadozással az sem elképzelhetetlen, hogy az első hatba sem kerülnek be a hazai pontvadászatban.

UEFA Kupa 1. forduló, 1. mérkőzés
Dinamo Zagreb - Zalaegerszeg 6-0 (2-0)

Zágráb, 20 000 néző, V: Durosz (görög)
Dinamo Zagreb: Butina - Sedloski, Smoje, Polovanec - Mikic, Maric (Bosnjak 77.), Agic, Kranjcar, Krznar - Olic (Balaban 80.), Mitu (Petrovic, 65.)

Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Urbán, Szamosi (Szabó, 45.) - Csóka, Faragó, Kral, Vincze, Balog - Kenesei (Koplárovics, 78.), Egressy

gólszerzők: Maric (8.), Mitu (19.), Olic (48.), Polovanec (76.) Petrovic (84., 86.)
sárga lap: Urbán (30.), Kral (45.), Vincze (72.)

Sima vereség-elfogadható játékkal

A sorsolás ismeretében sokan féltették az Újpestet, és aki csak az eredményt nézi, úgy gondolhatja: joggal. Ugyanakkor Szabó András együttese a Párizsban nyújtott teljesítményével minden bizonnyal simán dobogós lenne a hazai bajnokságban. Sajnos két gólnál is szembetűnő volt, hogy a hazai viszonylatban a jobb védők közé sorolt Tasmási és Juhár még szabálytalanul sem tudta meggátolni ellenfelét a gólszerzésben.

A brazil és argentin sztárokkal megspékelt francia sztárcsapat végig jobban játszott a lila-fehéreknél, ám Tokodyék mégsem nyújtottak alárendelt szerepet. Sőt. Ha a kapu előtt kicsit határozottabbak, akár szorosabb is lehetett volna a vége. (A kérdés csak az, ha gólt kaptak volna a hazaiak, vajon nagyobb sebességre kapcsolnak?)

Összességében elmondható, hogy a Zalaegerszeg a becsületéért, az Újpest egy szép búcsú reményében, míg a Fradi a továbbjutásért léphet pályára a két hét múlva sorra kerülő visszavágón.

UEFA Kupa 1. forduló, 1. mérkőzés
Paris St. Germain (francia)-Újpest 3-0 (3-0)

Párizs, Parc des Princes-stadion, 25 ezer néző, V: Gallagher (angol)
Paris St. Germain: Letizi - Heinze, Cristobal, Pochettino - Paulo Cesar, Andre Luiz (Leal, 56.), Leroy, Fiorese (Llacer, 77.) - Dehu, Cardetti (Aloisio, 61.), Ronaldinho

Újpest: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Lerant - Poljakovic (Móri, 80.), Korolovszky, Tokody, Rósa (Tchur, 22.) - Horváth (Farkas, 72.), Kovács

gólszerzők: Ronaldinho (13.), Pochettino (24.), Cardetti (44.)
sárga lap: Juhár (22.), Szélesi (62.), Móri (84.)