Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Agyonlövünk, ha sikeres leszel

2002.09.24. 14:29
A világbajnokságon a dél-koreai válogatottal negyedik helyezést elérő szövetségi kapitány, Guus Hiddink hazájában nem örvend osztatlan népszerűségnek. Másfél hónapja halálosan megfenyegették, a szakembert sokkolta az eset, de nem rettent meg, csapata, az Eindhoven vezet a bajnokságban.
Hat héttel a döbbenetes eset után Guus Hiddink, a PSV Eindhoven labdarúgócsapatának vezetőedzője részletekkel is szolgált halálos fenyegetéséről.

Hiddinket sokkolta az eset, de nem vonult vissza

A világhírű szakember két pisztolygolyóval együtt a következő üzenetet kapta: "Agyonlövünk, ha az Eindhovennel is olyan sikeres leszel, mint a dél-koreai válogatottal."

Mint ismert: Hiddink a nyáron, a vb-t követően tért vissza egykori csapatához, a 87-ben BEK-győztes Eindhovenhez. Az eset után feljelentést tett, de nem tudja, hogy a levélküldők komolyan gondolják-e szándékukat. Hozzátette: sokkolta a fenyegetés, ezért felmerült benne, hogy azonnal visszavonul és Madridba költözik.

Az Eindhoven száz százalékos

A pillanatnyi felháborodás után azonban a munkára összpontosított a tréner, minek köszönhetően a PSV eddig száz százalékos teljesítménnyel - öt győzelem - az első helyen áll a holland bajnokságban, és a Bajnokok Ligájában szerdán első győzelmére készül. (Az Arsenalt fogadják.)

Hiddink a harmadik az életveszélyesen megfenyegetett holland futballedzők sorában. Augusztus elején Bert van Marwijk, az UEFA Kupa-győztes Feyenoord mestere több vészjósló üzenet mellett pisztolygolyókat is kapott borítékban, ezért családjával együtt védelem alá helyezték.

Rijkaardot is megfenyegették már

Májusban az 1988-as Európa-bajnok Frank Rijkaard kapott hasonló levelet Hollandiában, s a Sparta Rotterdam kiesése után lemondott vezetőedzői posztjáról.