Viola
-5 °C
-2 °C

Ronaldo kipakolt

2002.09.26. 14:23
Több heti hallgatás után Ronaldo, a brazil csatárcsillag elmondta, miért hagyta ott az olasz Internazionale csapatát. A Real Madrid labdarúgócsapatának brazil sztárja, az idei labdarúgó vb gólkirálya azzal vádolja Hector Cúpert, korábbi edzőjét, hogy tönkre akarta őt tenni.
"Hector Cúper vezetőedző miatt hagytam ott az Internazionalét. Ezt közöltem is vele. Megmondtam neki, hogy nem hiszek a munkájában. Ráadásul négyszer-ötször is azért szenvedtem kisebb sérüléseket, mert szándékosan nem tartotta be az orvosok útmutatásait. Egyértelműen rosszindulatú volt velem szemben" -nyilatkozott a la Gazzetta dello Sportnak az idei világbajnokság gólkirálya.

Nem volt türelme várni

Massimo Moratti elnökkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy természetesen beszélt vele, közölte is álláspontját, a klubvezető azonban először azt hitte, csak azért méltatlankodik, mert így akar több pénzt kicsikarni. Később, amikor Cúper eltávolítását kérte, Moratti azt válaszolta, hogy tűrjön még egy darabig, az edzők úgyis cserélődnek.

Én viszont nem akartam tovább várni. Elegem volt ebből a vezetői stílusból. Nála csak engedelmeskedni lehet. Soha nem mosolyog, nem beszélget senkivel - jelentette ki Ronaldo, aki szerint a csapatnak legalább a hatvan százaléka utálja a vezetőedzőt. - Csalódtam Morattiban is, mert nem hitt nekem.

Vierit méltatta, Zidane-nak hálás

A világbajnok futballista ugyanakkor mondott pozitívumot is az interjú során. Méltatta például Christian Vierit, akivel nagyon jól megértette magát, és megemlítette azt is, hogy hálás Zinedine Zidane-nak, az egyetlen játékosknak aki térdműtétje után meglátogatta Párizsban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!