Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elégedett az UEFA-delegáció

2002.09.27. 17:07
Utolsó Magyarországon töltendő napján is sűrű program várt a 2008-as labdarúgó-Európa-bajnokság előkészületeit vizsgáló UEFA-szemlebizottság tagjaira. Délelőtt a Margitszigetre és a sajtóközpontként elképzelt BNV területére látogattak, majd Mádl Ferenc köztársasági elnök fogadta a delegációt, hogy kora délután egy sajtótájékoztatón foglalják össze magyarországi tapasztalataikat.
Pénteken délelőtt Mádl Ferenc köztársasági elnök hivatalában fogadta az Európai Labdarúgó-szövetség küldöttségét és dr. Bozóky Imrét, az MLSZ-elnökét. Az államfő több mint félórás megbeszélést folytatott a külföldi szakemberekkel, amit az MLSZ elnöke így értékelt: "Az elnök úr elmondta, hogy Magyarország, amely gyors ütemben fejlődő európai állam, felkészült a kontinensviadal megrendezésére."

Mádl Ferenc hangsúlyozta, hogy az előző és a jelenlegi kormány is kiállt a pályázat mellet, hiszen politikai érdekek fölött álló kérdésről van szó. A társadalom támogatja a 2008-as Európa-bajnokság magyar rendezésének gondolatát.

A záró sajtótájékoztatón Bozóky összefoglalójában így értékelte az elmúlt öt napot: "Meg tudjuk valósítani a pályázatban foglaltakat, és ezt bizonyítottuk is az UEFA szakembereinek. Nekik is be kell látniuk, hogy nincs jobb hely a 2008-as labdarúgó Eb számára, mint Magyarország".

Mike Lee, a 2008-as labdarúgó Európa-bajnoksági előkészületeket vizsgáló UEFA-bizottság tagja, az európai szövetség kommunikációért és sajtóügyekért felelős igazgatója értékelésében azt mondta, hogy nagyon hasznos és fontos munkahetet zártak. Személy szerint neki különösen tetszett a nemzetközi közvetítési központ tervezett színhelye (BNV).

Alapvetően meg vannak elégedve a magyar pályázattal, és komoly előrelépéseket tapasztaltak a 2004-es kandidáláshoz képest. A magyar szövetség munkatársai profi hozzáállással profi munkát végeztek, és azt érezték, hogy az országban mindenki elkötelezett híve a rendezésnek. Roppant fontos üzenet volt a számukra, hogy az állam a legmagasabb szinten támogatja a pályázatot.