Valér
-1 °C
0 °C

Vizsgálat Király Gábor ellen

2002.09.30. 17:46
A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) azt szeretné tisztázni, hogy a magyar válogatott kapusa megütötte-e vagy sem Anklman partjelzőt, vagy csak heves szópárbaj volt közöttük a szombati bajnoki meccs után. A találkozón az 1860 München egy vitatott góllal verte a Dárdait is soraiban tudó Hertha BSC-t.
A Hertha BSC szokás szerint megnyerte a szezon előtti Ligakupát, majd rosszul kezdte a bajnokságot. A legutóbbi két fordulóban azonban már nyertek, és ha az 1860 München ellen is pontot szereztek volna, akkor felzárkózhattak volna közvetlenül a legjobbak mögé.

Tizenegyeseket nem kaptak meg a berliniek?

A siker azonban egy vitatott gól miatt elmaradt - a gárda így visszacsúszott a tizedik helyre -, a higgadt és pártatlan vélemények szerint is minimum egy tizenegyest nem kapott meg a berlini csapat. Király ezek után érthetően feldúltan nyilatkozott a sportlapoknak, arról azonban mind ez idáig nem lehetett hallani, hogy azzal vádolják: sérelmét az egyik asszisztensen is megtorolta.

A német szövetség hétfőn határozott: Király, valamint a gárda menedzsere, Dieter Hoeness ellen is vizsgálatot indítanak. Király állítólag - a verbális párbaj után - megütötte Anklam partjelzőt, míg Hoenessnek a következő nyilatkozatot róják fel: "tizennégyen voltak a pályán ellenünk." Utalnak ezzel arra, hogy a bírói hármas a kisebbik müncheni csapatot favorizálta.

"Vizeld össze magad"

A Hertha ugyanakkor azzal védekezik, hogy nevezett partjelző azt mondta meccs közben többször is van Buriknak, a Herta játékosának, hogy vizelje össze magát.

Király Gábor az Index érdeklődésére kifejtette, hogy nem érti a vádakat, és felvételekkel tudja igazolni, hogy az asszisztens állításai, miszerint, felérohant, és ütköztek, nem felel meg a valóságnak. "Csak azt kérdeztem, hogyhogy nem vette észre, hogy szabálytalan gólt lőtt a München, illetve, miért nem adta meg szabályos gólunkat." A fellebezést egyébként már postára is adták.

"Jómagam is érdeklődéssel várom az ügy fejleményeit, mert életemben először kell megjelennem a fegyelmi bizottság előtt. Nyugodt vagyok" - összegzett. Felvetésünkre, hogy számít-e eltiltásra csak annyit mondott: fogalmam sincs. "A klub mindenesetre teljes mellszélességgel mellettem áll. Az üggyel nem is akarok foglalkozni, mert nekem most az a legfontosabb, hogy az Aberdeen elleni keddi UEFA-kupa-meccsen tudásom legjavát nyújtsam, és hogy továbbjussunk."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!