Piroska
3 °C
3 °C

Magyar nőket vertek Rómában

2002.10.01. 11:08
Miután a Femina elveszítette utolsó csoportmérkőzését a női foci Bajnokok Kupájában a Lazio ellen, az ugyancsak kieső olasz klub vezetői a mieinkre támadtak, a nézők dobálni kezdték a csapat tagjait.
A férfiak Bajnokok Ligája sorozatának mintájára indult el a nőknél néhány éve a Bajnokok Kupája, ahol ugyancsak a nemzetek legjobbjai vehetnek részt. A magyar Femina a római csoportba került, ahol az ellenfelei a Toulouse, a házigazda Lazio és az izraeli Haifa volt. A mieink nem is kezdtek rosszul, legyőzték a Haifát, ám utána vereséget szenvedtek a franciáktól.

Szidalmazás, köpdösés, dobálás

Mivel azonban a Lazio és a Toulouse mérkőzése döntetlennel zárult, az utolsó fordulóban dőlt el a továbbjutás. A Lazio-Femina és a Toulouse-Haifa meccseket párhuzamosan játszották. A franciák várható győzelme mellett, az olaszok csak a Femina elleni nagy gólarányú győzelmmel juthattak vona tovább. A Lazio 5-2-re győzött - csoportgyőzelmükhöz három találat hiányzott.

A vezetők tudatában voltak mindennek - telefonon tartották a kapcsolatot a másik összecsapáson tartózkodó megfigyelőjükkel -, és a találkozó után egyenesen a levonuló magyar hölgyek felé futottak, szidalmazni, köpdösni és dobálni kezdték őket. Az utánpótlás válogatott Gáspár Cecíliát a szeme alatt dobták meg egy üveggel.

Csak az edző maradt a helyén

Bérczi Györgyöt, a magyar klub vezetőjét még Rómában érte utol az Index. "A legnagyobb megdöbbenésünkre a Lazio vezetői az edző kivételével valamennyien berohantak a Flaminio stadion gyepére, és ütlegelni kezdték a játékosainkat. Érthetetlen volt a viselkedésük, ma sem tudom, miért robbant ki mindez. Alig tudtuk megvédeni a csapat tagjait. Annyi biztos: nagyon fel voltak spannolva - megkockáztatom, mesterségesen -, és akkor még finoman fogalmaztam".

Felvetésünkre, miszerint esetleg a pénzdíj lehetett a történtek hátterében, azt válaszolta: "elképzelhető, hiszen a továbbjutásért a női futballban rendkívülinek számító húszezer svájci frankot (3,3 millió Ft) kaszírozhattak volna, és a legjobb nyolcban még ennél is komolyabb összegért lehet futballozni".

Rendőri kísérettel a buszra

Levonulásunk után rendőri kísérettel végül felszálltunk a buszunkra, így elhagyhattuk a helyszínt. Az UEFA-ellenőr mindent látott, és alighanem jegyzőkönyvben is szerepel, hogy a csekély rendezői létszám miatt fordulhatott elő ez az incidens - összegzett Bérczi.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!