Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar nőket vertek Rómában

2002.10.01. 11:08
Miután a Femina elveszítette utolsó csoportmérkőzését a női foci Bajnokok Kupájában a Lazio ellen, az ugyancsak kieső olasz klub vezetői a mieinkre támadtak, a nézők dobálni kezdték a csapat tagjait.
A férfiak Bajnokok Ligája sorozatának mintájára indult el a nőknél néhány éve a Bajnokok Kupája, ahol ugyancsak a nemzetek legjobbjai vehetnek részt. A magyar Femina a római csoportba került, ahol az ellenfelei a Toulouse, a házigazda Lazio és az izraeli Haifa volt. A mieink nem is kezdtek rosszul, legyőzték a Haifát, ám utána vereséget szenvedtek a franciáktól.

Szidalmazás, köpdösés, dobálás

Mivel azonban a Lazio és a Toulouse mérkőzése döntetlennel zárult, az utolsó fordulóban dőlt el a továbbjutás. A Lazio-Femina és a Toulouse-Haifa meccseket párhuzamosan játszották. A franciák várható győzelme mellett, az olaszok csak a Femina elleni nagy gólarányú győzelmmel juthattak vona tovább. A Lazio 5-2-re győzött - csoportgyőzelmükhöz három találat hiányzott.

A vezetők tudatában voltak mindennek - telefonon tartották a kapcsolatot a másik összecsapáson tartózkodó megfigyelőjükkel -, és a találkozó után egyenesen a levonuló magyar hölgyek felé futottak, szidalmazni, köpdösni és dobálni kezdték őket. Az utánpótlás válogatott Gáspár Cecíliát a szeme alatt dobták meg egy üveggel.

Csak az edző maradt a helyén

Bérczi Györgyöt, a magyar klub vezetőjét még Rómában érte utol az Index. "A legnagyobb megdöbbenésünkre a Lazio vezetői az edző kivételével valamennyien berohantak a Flaminio stadion gyepére, és ütlegelni kezdték a játékosainkat. Érthetetlen volt a viselkedésük, ma sem tudom, miért robbant ki mindez. Alig tudtuk megvédeni a csapat tagjait. Annyi biztos: nagyon fel voltak spannolva - megkockáztatom, mesterségesen -, és akkor még finoman fogalmaztam".

Felvetésünkre, miszerint esetleg a pénzdíj lehetett a történtek hátterében, azt válaszolta: "elképzelhető, hiszen a továbbjutásért a női futballban rendkívülinek számító húszezer svájci frankot (3,3 millió Ft) kaszírozhattak volna, és a legjobb nyolcban még ennél is komolyabb összegért lehet futballozni".

Rendőri kísérettel a buszra

Levonulásunk után rendőri kísérettel végül felszálltunk a buszunkra, így elhagyhattuk a helyszínt. Az UEFA-ellenőr mindent látott, és alighanem jegyzőkönyvben is szerepel, hogy a csekély rendezői létszám miatt fordulhatott elő ez az incidens - összegzett Bérczi.