Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Senkinek nem kell a magyar foci

2002.10.01. 12:54
Az eredeti tervek szerint mindhárom UEFA Kupában érdekelt magyar csapat visszavágó mérkőzése látható lett volna valamelyik tévécsatornán. Aztán az első meccsek eredményeinek tükrében változott a műsor. A hazai pályán szereplő Újpest és ZTE csak élőben lesz látható.
A Ferencváros az első találkozón négygólos diadalt aratott a török Kocaelisport ellen és bizakodva utazhat a visszavágóra. Hogy ott mit tudnak nyújtani Lipcseiék, azt mindenki figyelemmel követheti majd az M2 műsorán. Ugyanakkor a komoly vereséget összeszedő két csapatunk hazai mérkőzésének közvetítésétől elállt az RTL Klub és a Duna TV is.

Nem elég, hogy a Való Világ a nyomába se ér a konkurencia kukkolós műsorának, a PSG-Újpest meccs sem a várt nézettséget hozta az RTL Klubnak. A csatornánál a Manchester budapesti fellépésének sikere után úgy gondolták, a brazil világbajnok Ronaldinhoval felálló franciákat is legalább annyian nézik majd, mint Beckhaméket.

4%-ot bármivel eltudnak érni

Az első összecsapás első félidejével nem is volt gond, ám miután a gallok háromgólos előnybe kerültek, visszavettek az iramból, és az unalmas második negyvenöt percre mindössze a legfanatikusabb foci drukkerek voltak kíváncsiak. Ez pedig a csatornának csak 4 % -os nézettséget eredményezett. Az RTL-nél úgy vélik, erre az eredményre bármilyen más műsorral is képesek. Így hiába reklámozták önmagukat már az első összecsapás után is, aki világbajnokot akar látni magyar pályán, menjen ki a Megyeri útra, vagy nézze a Canal Plust.

A Duna TV-n idén három futballmeccset láthattunk. Mint azt Mogyorósi Pétertől, a sportosztály munkatársától az Index megtudta, a két válogatott meccs (magyar-horvát és magyar-fehérorosz) nézettsége is jó volt, de megközelíteni sem tudta a ZTE-NK Zagreb BL -selejtezőt.

A 6-0 és a Fradi meccs

A másik zágrábi alakulattal vívandó UEFA Kupa visszavágót azonban már nem adja a csatorna. Mint kiderült, az első találkozó előtt gondolták úgy, hogy adni kéne a zalaiak visszavágóját, ám két fontos körülmény keresztülhúzta számításukat. Urbánék közel egy időben játszanak a Ferencvárossal, ám ennél is nyomósabb ok az első találkozó végeredménye (6-0 oda).

Mogyorósi szerint hiába közszolgálati a Duna TV, nekik is "kereskedelmileg kell gondolkodniuk". Nem elég, hogy nekik kell szponzor után rohangálniuk, 2002-ben csak a Duna TV nem kapta meg az államtól az ígért kétmilliárd forintos állami támogatást. A magyar-fehérorosz meccs előtt is mindössze három órával tudták meg, hogy adják a találkozót, mégis megoldották a feladatot. A zalaiak meccse azonban egyértelműen nem éri meg a ráfordítandó energiát.