Viola
-5 °C
-2 °C

Hazamehetett a pályán újraélesztett Juve-csatár

2002.10.03. 09:12
Marco di Vaio számára örökre emlékezetes marad a Newcastle elleni keddi Bajnokok Ligája találkozó, hiszen a gyors beavatkozásnak köszönhetően életben maradt. Di Vaio összefejelt egy angol védővel, majd elveszítette eszméletét, újraélesztették, a jövő héten pedig már edzhet is.
Döbbenetes képeket láthattunk a Juventus-Newcastle keddi Bajnokok Ligája mérkőzésen, amikor az első félidő tizennegyedik percében a hazaiak gólzsákja, Marco di Vaio összefejelt egy angol védővel, O' Briennel, majd élettelenül esett a gyepre.

Súlyos agyrázkódást szenvedett

Marco di Vaio
Di Vaiót halántéktájon érte a vendégvédő feje, és noha elsőre nem tűnt veszélyesnek a helyzet, a Juve játékosai azonnal heves integetésbe kezdtek, látva, hogy a csatár mozdulatlanul fekszik a földön.

A BL-ben két gólt szerző Di Vaiót a gyepen kellett újraéleszteni, majd azonnal kórházba szállították. Ott megállapították, hogy igen súlyos agyrázkódása van, ám a specifikus komputeres agyvizsgálatok nem mutattak ki komolyabb rendellenességet. Időközben az eszméletét is visszanyerte di Vaio, rosszullétre nem panaszkodott, így huszonnégy órás megfigyelés után csütörtök reggel elhagyhatta a kórházat.

A jövő héten már edzhet

Az orvosok arról tájékoztatták a játékost, hogy a jövő héten már el is kezdheti az edzéseket, feltéve, ha nem rosszabbodik állapota. Így a három hét múlva sorra kerülő következő BL-fordulóban akár már ott is lehet.

A Juventus játékosállományának erősségét hűen jelzi, hogy a kényszerből beállított, sérüléséből visszatért francia világbajnok, Trezeguet legalább olyan veszélyes volt, mint di Vaio. Trezeguet egyébként tavaly huszonnégy góllal a bajnokság gólkirálya lett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!