Judit
3 °C
7 °C

Fradi továbbjutás-félgőzzel

2002.10.03. 18:50
Az már a visszavágók előtt nyilvánvaló volt, hogy a Fradinak van a legnagyobb esélye a továbbjutásra. Azt azonban senki sem gondolta, hogy ez ilyen könnyű lesz. A várt kezdeti török rohamok elmaradtak, a zöld-fehérek közepes teljesítménnyel, kettős győzelemmel jutottak tovább.
Az első lövés a hetedik percben érkezett Szűcs kapujára, ám Lazarov próbálkozása a léc fölött szállt el. Hiába volt többet a hazaiaknál a labda, nem tudtak még csak a kapu előterébe se férkőzni, a magyar védők könnyedén hatástalanították a hazaiak próbálkozásait. Garami József csapata pont annyit adott ki magából, amennyi a roppant gyenge ellenfél ellen kellett. Sőt! Minden nagyobb megerőltetés nélkül a félidő közepére átvették a játék irányítását Geráék.

Ennek tükrében nem is volt meglepő, hogy félórányi játék után aztán vezetést szerzett a magyar csapat. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Lipcsei indult üresbe, majd a tizenhatoson belülre érve a kapus mellett a hálóba gurított. A gól azt jelentette, a Fradinak hat gólt kell kapnia, hogy kiessen.

A második félidőt ugyanúgy kezdte a török gárda, mint tette azt Budapesten, ám a nagyobb iram ellenére a Dragóner irányított védelem magabiztosan állt a lábán. Persze a nagyobb iram is hazai szinten biztos vereséget jelentene a Tápiószecsőtől. . .

A mérkőzés vége felé aztán teljesen visszavett az iramból a Ferencváros, így a török bajnokság utolsó helyezettje többször is próbára tette az egyébként remek formában lévő Szűcsöt-eredménytelenül. Dühöngésre csak Leandro feleslegesen begyűjtött sárga lapja adott okot, így ő biztosan nem játszhat a következő fordulóban, ahova a Ferencváros könnyedén, kettős győzelemmel jutott.

UEFA Kupa első forduló, visszavágó :
Kocaelispor-Ferencváros 0-1 (0-1)
Izmit, 4000 néző, V: Almeida Costa (portugál)

Kocaelispor: S. Ahmet - Cem, Faruk, Bülent, Oliveira - A. Ahmet, Emrah, Volkan (Ugur B., 81.), Engin - Lazarov (Dirlik, 78.), Ugur Y. (Jordanov, a szünetben)

Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston (Bognár, 72.), Kapic, Lipcsei, Szkukalek - Gera (Andone, 81.), Tököli, Szili (Leandro, 62.)

Gólszerzők: Lipcsei (31.)
Sárga lap: Faruk (74.), Engin (82.), illetve Leandro (70.)

Továbbjutott a Ferencváros kettős győzelemmel, 5-0-ás gólkülönbséggel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?