Natália
1 °C
7 °C

UEFA-kupa: A Fradinak kötelező továbbjutás

2002.10.03. 09:56
A Fradi-játékosok óvatosan, a szurkolók optimistán készülnek a törökök elleni visszavágóra, mi több már a pénteki sorsolásra is. Amennyiben a Fradi továbbjut, akkor a magyar csapatok már többet értek el, mint tavaly, mert akkor a második körben már nem volt csapatunk. A ZTE és Újpest a "tisztes búcsúra" hajthat.
Ferencváros: Leandro kimarad, Szili bekerül

Két hete kiderült: a magyar csapatok közül csak a Fradinak maradt reális esélye arra, hogy az UEFA-kupa második fordulójába jusson. A Kocaelispor a második félidő elejét leszámítva cseppet sem nehezítette meg Lipcseiék dolgát. A török kupagyőztes szemlátomást nem tudta nyomtalanul kiheverni azt, hogy öt legjobb játékosától a nyáron megszabadult.

A törökök ötlettelenül játszottak, ezt hűen bizonyította, hogy a szögleteket egyszer sem ívelték be az ötös közelébe, hanem olykor húsz méterre a kaputól kínálták fel lövésre az érkező társaknak. Erre azonban jól helyezkedtek a zöld-fehér védők, így leginkább akkor izgulhattak, amikor Szűcs ritka ügyetlen mozdulattal nyúlt egy amúgy veszélytelen távoli lövéshez.

Az edző sorsa a Fradi kezében

Kérdés azonban, hogy a hazai környezet mennyit dob a Kocaeli teljesítményén, melynek játékosai azontúl, hogy a becsületükért játszanak, akarva-akaratlanul Hikmet Karaman szakvezető sorsáról is döntenek. Ha kiesnek, akkor alighanem távozni kényszerül a tréner, aki már a meccset megelőzően felajánlotta lemondását.

Nem készül tehát a legjobb hangulatban a bajnokságban első pontjait a hetedik fordulóban megszerző török gárda, a Fradi ettől függetlenül óvatos. Dragóner úgy véli, hogy bármi megtörténhet egy idegenbeli kupameccsen. Remélhetőleg ő sem gondolja komolyan, amit mond, mert a Fradinak kötelessége megőrizni legalább egy gól előnyt a négyből. Még a fanatikus közönség ellenére is.

Várható kezdőcsapatok:
UEFA-kupa első forduló, visszavágó, Izmit, 17:00 (m2)
Kocaelispor: S. Ahmet - Capone, Colak, Volkan - Serkan, Emrah, Aziz, Hüseyin, Cem - Jordanov, Lazarov
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston, Kapic, Lipcsei, Szili, Szkukalek, - Gera, Tököli

A másik két csapatunk egyszerűbb helyzetben van. A ZTE lényegében kiesett, de erre a meccsre azért még összeszedhetik magukat. Blazevicnek, a zágrábiak trénerének ugyan rémálmai vannak, állítólag egyik éjjel arra ébredt, hogy a szünetben 5-0-ra megy a Zete. Noha Bozsik szerint a magyar játékosok képzettebbek, ebből azonban semmit nem láttunk az odavágón.

Talán majd Győrben megmutatják, hogy nem alaptalanul vélekedett így, a visszafogottságáról ismert szakvezető. Akármilyen bizakodóak lehetünk, az teljesen biztos, hogy Urbánék ezek után kizárólag a bajnoksággal törődhetnek majd, amire egyébként szükségük is van, különben a bajnokkal könnyedén megeshet az a csúfság, hogy még a felsőházban se jut be.

Várható kezdőcsapatok
UEFA-kupa első forduló, visszavágó, Győr 18:00
ZTE: Turi - Kocsárdi, Csóka, Budisa, Szamosi - Faragó, Král, Vincze, Balog - Kenesei, Egressy
Dinamo: Butina - Sedloski, Drpic, Cesar - Mikic, Maric, Polovanec, Mujcon, Krznar - Olic, Mitu.

Az Újpest a világbajnok Ronaldinho nélküli PSG-t fogadja. A lilák arról fantáziálnak, hogy gyorsan lőnek egy gólt, és ha aztán még egyet, akkor akár "bármi is lehet". Úgy tűnik az Újpestiek gyorsan felejtenek, és valahogy kimarad az mindössze két hetes emlék, hogy Párizsban a három góllal vezető és teljesen lelazult PSG ellen is csak az időt húzták.

A valóság az, hogy előzetesen még a döntetlen is jó eredménynek tűnik. Még akkor is, ha a párizsiak edzője bevallotta: őt nem igazán érdekli a kupasorozat, a bajnokság megnyerése sokkal inkább, mert jövőre mindenképpen a BL-ben akarnak indulni. Még akkor is, ha a vendég kezdőcsapat, négy helyen maradt azonos az odavágóéval.

Várható kezdőcsapatok
UEFA-Kupa első forduló, visszavágó, Megyeri út, 19:00
Újpest: Vlaszák - Tamási, Korolovszky, Juhár - Poljakovic, Tokody, Kunzo, Farkas, Tchur - Kovács, Horváth.
PSG: Letizi - El-Karkorui, Pochettino, Pttilon - Cristobal, J. Leroy, Rocchi, Domi - L. Leroy, Aloisio, Benachour.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?