Valér
-2 °C
0 °C

Tisztes helytállás

2002.10.03. 21:15
Hiába támadott a találkozó elején az Újpest többet francia riválisánál, a rutinosabb ellenfél könnyedén verte vissza a hazai rohamokat. A franciák aztán az újpesti védelem egyetlen megingását kihasználták, így kettős győzelemmel jutottak tovább az UEFA Kupa második fordulójába.
Ahogy az újpestiek ígérték, nagy vehemenciával estek jóval nagyobb nevű ellenfelüknek és ennek köszönhetően már a 3. percben veszélyeztettek. Horváth beadása lecsúszott, ám így lett veszélyes, hiszen a labda a háló tetejére hullott. A lila-fehérek amolyan minden mindegy alapon játszottak és ez a felszabadult játék ha gólokat nem is, de állandó mezőny fölényt jelentett.

A félidő közepénél már a gólhoz sem kellett sok, de farkas szögletébe Tamási csak belekapni tudott, így a franciák kapusa hárítani tudott. A 33. percben még az előzőnél is nagyobb helyzet maradt kihasználatlanul. Ismét Farkas adott középre, Tokody azonban 5 méterről a kapusba fejelte a labdát. A legveszélyesebb párizsi akció a 39. percben futott a pályán, ám Vlaszák menteni tudott.

A második negyvenöt perc első részében inkább a mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem kerültek veszélybe. Pontosan egyórányi játék után azonban előnybe került a PSG. Benachour a leshatárról indulva egyedül vihette a kapura a labdát, majd 9 méterről Vlaszák mellett a kapu közepébe gurított.

Negyedórával később csak a szerencse mentette meg az újpestieket az újabb bekapott góltól, ám Dehu 10 méteres fejese centikkel elkerülte a kaput. A meccs ezen szakaszában, a franciák egyre több akciót vezettek a fáradni látszó hazaiak kapujára. A 94. percben a cseh játékvezető még a szépítés lehetőségét is elvette Szabó András csapatától. Leroy a büntetőterületen belül buktatta Simeket, ám a jogos tizenegyes elmaradt. Így az újpest rúgott gól nélkül, kettős vereséggel búcsúzott az UEFA Kupától az első forduló után.

UEFA Kupa első forduló, visszavágó:
Újpest-PSG 0-1 (0-0)
Megyeri út, 5964 néző. Vezette: Karel Vidak (cseh)

Újpest: Vlaszák - Tamási, Korolovszky, Juhár (Simek, 58.) - Poljakovic, Kunzo, Farkas B., Tchur - Tokody - Kovács Z. (Móri, 66.), Horváth F. (Sloncík, 66.)

PSG: Letizi - El Karkouri, Pochettino (Dehu, 46.), Potillon - Paolo César (Toure, 66.), J. Leroy, André Luiz (Ogbeche, 62.), Domi - L. Leroy, Benachour - Teixeira

Gólszerző: Benachour (61.)
Sárga lap: Benachour (92.)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!