Antal, Antónia
3 °C
9 °C

UEFA Kupa: Újabb kínos ZTE vereség

2002.10.03. 20:18
A zalaegerszegnek nem sikerült a tisztességes búcsú. Rögtön a találkozó elején hátrányba kerültek a hazaiak, és a folytatásban se mutatták a tavalyi formájukat, így ismét sima vereség lett a vége. A gyenge játék mellett a játékvezető sem állt a helyzet magaslatán, ez azonban nem lehet mentség a szégyenteljes UEFA Kupa szereplésre.
Hiába voltak a nagy ígéretek, hiába kezdték a találkozót a zalaiak, negyedóra elteltével már a horvátok vezettek. Azonban az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy alig tízpercnyi játék után Mitic lerántotta a tizenhatoson belül Keneseit, ám az észt játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra. Aztán a 14. percben Budisa és Csóka is csak asszisztált Mitunak, aki betört a tizenhatoson belülre és a hálóba lőtte a vezetést jelentő gólt.

Alig félórányi játék után Kenesei egy perc alatt akár két gólt is lőhetett volna, ám alőbb a kapusba, majd a kapu fölé lőtt. A félidő vége előtt nem sokkal aztán növelte előnyét a Zágráb. Olic tört be a magyar büntetőterületen belülre, ütközött Vincével és a játékvezető - talán kissé szigorúan - tizenegyest adott a vendégeknek. A sértett végezte el a büntetőt, és hiába ért bele Túri a labdába, az a jobb alsó sarokban kötött ki.

A játékrész utolsó percében Koplárovics lőtt a kapuba, az észt bíró pedig tanúbizonyságát adta, hogy nem szimpatizál velünk-les címén, érvénytelenítette a találatot. A második negyvenöt percben hiába támadott többet Bozsik Péter együttese, képtelen volt a hálóba találni. Azonban boldog zalai játékost így is lehetett találni, hiszen a 70. percben Kenesei helyett pályára lépő Józsinak ez volt a bemutatkozása az első csapatban.

Az ő öröme sem tartott azonban sokáig, hiszen a négy perccel a beállása után újabb vendéggólnak örülhetett a roppant lelkes vendég szurkolótábor. Olic ezúttal Csókát futotta le - már-már megalázóan - középre adott, Mujcin pedig közelről emelt a kapuba. A két mérkőzés 180 percének legutolsó "öröme" azonban a ZTE-nek jutott, hiszen Koplárovics beadását Radu Sabo hét méterről lőtte a kapuba. Sovány vigasz.

A zágrábi csapat kettős győzelemmel, 9-1-es gólkülönbséggel jutott a második fordulóba. A magyar bajnok ellen. . .

A ZTE pedig. . . Nos a zalaiaktól a Manchester legyőzését már nem lehet elvenni, azonban a saját önbecsülésükért és azért, hogy az UEFA-ban jobb besorolást nyerjenek a magyar csapatok, talán kicsit nagyobb küzdőszellemet elvárhattunk volna. Azonban az eddig szerénységéről és hozzáértéséről ismert Bozsik edző is már napok óta azt hangoztatja, számukra a vasárnapi Ferencváros elleni összecsapás sokkal fontosabb, mint a kupavisszavágó. Kár. . .

UEFA Kupa első forduló, visszavágó:
Zalaegerszeg-Dinamo Zagreb 1-3 (0-2)
Győr, 1500 néző, V: Sten Kaldma (észt)

Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Csóka, Budisa, Szamosi - Koplárovics, Král, Vincze (Balog a szünetben), Egressy (Faragó a szünetben) - Sabo, Kenesei (Józsi 70.)

Dinamo Zagreb: Butina - Mikic (Juric a szünetben), Sedloski, Drpic, Cesar - Krznar, Polovanec (Mujcin a szünetben), Maric, Agic - Olic, Mitu (Balaban 56.)

Gólszerzők: Sabo (90.), illetve Mitu (13.), Olic (41. - 11-esből), Mujcin (74.)
Sárga lap: Vincze (16.), Král (30.), Csóka (87.), illetve Mikic (36.), Krznar (40.)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!