Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

UEFA Kupa: Újabb kínos ZTE vereség

2002.10.03. 20:18
A zalaegerszegnek nem sikerült a tisztességes búcsú. Rögtön a találkozó elején hátrányba kerültek a hazaiak, és a folytatásban se mutatták a tavalyi formájukat, így ismét sima vereség lett a vége. A gyenge játék mellett a játékvezető sem állt a helyzet magaslatán, ez azonban nem lehet mentség a szégyenteljes UEFA Kupa szereplésre.
Hiába voltak a nagy ígéretek, hiába kezdték a találkozót a zalaiak, negyedóra elteltével már a horvátok vezettek. Azonban az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy alig tízpercnyi játék után Mitic lerántotta a tizenhatoson belül Keneseit, ám az észt játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra. Aztán a 14. percben Budisa és Csóka is csak asszisztált Mitunak, aki betört a tizenhatoson belülre és a hálóba lőtte a vezetést jelentő gólt.

Alig félórányi játék után Kenesei egy perc alatt akár két gólt is lőhetett volna, ám alőbb a kapusba, majd a kapu fölé lőtt. A félidő vége előtt nem sokkal aztán növelte előnyét a Zágráb. Olic tört be a magyar büntetőterületen belülre, ütközött Vincével és a játékvezető - talán kissé szigorúan - tizenegyest adott a vendégeknek. A sértett végezte el a büntetőt, és hiába ért bele Túri a labdába, az a jobb alsó sarokban kötött ki.

A játékrész utolsó percében Koplárovics lőtt a kapuba, az észt bíró pedig tanúbizonyságát adta, hogy nem szimpatizál velünk-les címén, érvénytelenítette a találatot. A második negyvenöt percben hiába támadott többet Bozsik Péter együttese, képtelen volt a hálóba találni. Azonban boldog zalai játékost így is lehetett találni, hiszen a 70. percben Kenesei helyett pályára lépő Józsinak ez volt a bemutatkozása az első csapatban.

Az ő öröme sem tartott azonban sokáig, hiszen a négy perccel a beállása után újabb vendéggólnak örülhetett a roppant lelkes vendég szurkolótábor. Olic ezúttal Csókát futotta le - már-már megalázóan - középre adott, Mujcin pedig közelről emelt a kapuba. A két mérkőzés 180 percének legutolsó "öröme" azonban a ZTE-nek jutott, hiszen Koplárovics beadását Radu Sabo hét méterről lőtte a kapuba. Sovány vigasz.

A zágrábi csapat kettős győzelemmel, 9-1-es gólkülönbséggel jutott a második fordulóba. A magyar bajnok ellen. . .

A ZTE pedig. . . Nos a zalaiaktól a Manchester legyőzését már nem lehet elvenni, azonban a saját önbecsülésükért és azért, hogy az UEFA-ban jobb besorolást nyerjenek a magyar csapatok, talán kicsit nagyobb küzdőszellemet elvárhattunk volna. Azonban az eddig szerénységéről és hozzáértéséről ismert Bozsik edző is már napok óta azt hangoztatja, számukra a vasárnapi Ferencváros elleni összecsapás sokkal fontosabb, mint a kupavisszavágó. Kár. . .

UEFA Kupa első forduló, visszavágó:
Zalaegerszeg-Dinamo Zagreb 1-3 (0-2)
Győr, 1500 néző, V: Sten Kaldma (észt)

Zalaegerszeg: Turi - Kocsárdi, Csóka, Budisa, Szamosi - Koplárovics, Král, Vincze (Balog a szünetben), Egressy (Faragó a szünetben) - Sabo, Kenesei (Józsi 70.)

Dinamo Zagreb: Butina - Mikic (Juric a szünetben), Sedloski, Drpic, Cesar - Krznar, Polovanec (Mujcin a szünetben), Maric, Agic - Olic, Mitu (Balaban 56.)

Gólszerzők: Sabo (90.), illetve Mitu (13.), Olic (41. - 11-esből), Mujcin (74.)
Sárga lap: Vincze (16.), Král (30.), Csóka (87.), illetve Mikic (36.), Krznar (40.)