Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Lisztesék visszaestek a harmadik helyre

2002.10.06. 19:36
A Bayern a bajnokságban folytatta jó szereplését, négyet lőtt a Bochumnak. A Dortmund idegenben nyert, és már a második. Lisztes csapata, a Bremen döntetlenjével visszaesett a harmadik helyre, a magyarok nélküli Hertha is nyert, miközben méretes zakójával az utolsó helyre sodródott a Cottbus.
A hét közben a Milan ellen újabb hazai BL-vereséget szenvedő Bayern München a Bochumot fogadta, és Hitzfeld csapatának kétarcúsága nem változott, hiszen az eddig remeklő újoncot biztosan verték. Elber és Pizarro már az első félidőben betalált, aztán a másodikban megismételték produkciójukat. A Bochum szépítő gólja nem változtatott a lényegen.

A Dortmund idegenben gyűjtötte be erőteljes játékának köszönhetően a pontokat. Az utolsó pillanatban jól erősítő Hannovernek rámoltak be hármat, sorrendben: Frings(büntetőből), Koller és Amoroso.

Az élmezőny:
1. Bayern 19 pont
2. Dortmund 16
3. Bremen 16
4. Schalke 15
5. Rostock 13
6. Wolfsburg 13
A harmadik BL-ben érdekelt gárda, a Leverkusen úgy tűnik nem tud kikászálódni a hullámvölgyből, hiszen ezúttal Wolfsburgban kaptak ki. A horvát Maric már a hatodik percben előnyhöz juttatta a hazaiakat, a hajrá előtt pedig Effenberg mindent eldöntött.

Ezúttal magyar játékos nélkül - Király egymeccses eltiltását töltötte, Dárdai nem kapott bizalmat - brusztolta ki a győzelmet a Hertha a Nürnberg ellen. A berliniek az első félidőben hátrányba kerültek, ám a másodikban Marcelinhónak köszönhetően a maguk javára fordították a meccset.

Keretes címe
Hertha-Nürnberg 2-1
Wolfsburg-Bayer Leverkusen 2-0
Bayern München-Bochum 4-1
Hannover-Dortmund 0-3
Mönchengladbach- Bielefeld 3-0
Schalke-Hamburger 3-0
Kaiserslautern-Cottbus 4-0
Bremen-Rostock 0-0
Stuttgart-1860 München 4-1
A Bremen Lisztes Krisztiánnal a soraiban nem tudta legyőzni az idei meglepetéscsapatot, a Rostockot. A hazaiak mindvégig fölényben voltak, a Hansa védelme azonban jól zárt. Válogatott játékosunknak kevés hiányzott ahhoz, hogy élete legszebb gólját megszerezze, hiszen a kezdőkörből ívelt kapura, a visszatáncoló kapus ujjheggyel szögletre mentett. Lisztesék visszaestek a harmadik helyre.

Feltámadt a Kaiserslautern, és ezt a Cottbus bánta. A Lautern négyet vágott a Miriutát nélkülöző gárdának. (Lőwöt 27 perc után lecserélték.) A vörösök először nyertek ebben a szezonban, így a Cottbus-szal helyet cseréltek, és az utolsó helyre taszították.

A Gladbach és a Schalke egyaránt hármat lőtt, és mindkét gárda már az első félidőben döntésre vitte a dolgot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!