Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Szeiler nekimegy a Ligának

2002.10.07. 18:45
Szeiler József, a Fradi ügyvezető igazgatója úgy érzi, hogy csapatát a Liga ellenszenve sújtja. Muszbek Mihálynak cimzett nyilvános levélben kéri a Liga igazgatóját, hogy jelentse ki: nem a sértettségét veri le a zöldeken.
Az FTC sajtóirodája a következő levél közzétételét kérte szerkesztőségünktől:

A Ferencváros Labdarúgó és Sport Kft. ügyvezető igazgatójaként szeretnék a nyilvánosság előtt választ kapni öt olyan kérdésre, mely az elmúlt két hét során merült fel bennem, és mindazokban, akik szeretnék megérteni, hogy miért viseltetik különös ellenszenvvel az MLL a Ferencváros iránt, és döntései során miért sújtja konzekvensen a Ferencvárost.

A ferencvárosi labdarúgásban dolgozók, és a Fradi szurkolói az elmúlt hónapokban kénytelenek voltak tudomásul venni azt a tényt, hogy az MLL semmit nem tett meg a beígért ferencvárosi stadionrekonstrukció ügyében, és az ország legnépszerűbb csapatának a stadionjával kapcsolatosan még tervek sem készültek.

A stadion ügyében minket ért hátrányos megkülönböztetés után most egy olyan tendenciózus kampány következett, amely ellen már a leghatározottabban tiltakoznunk kell, és fel kell emelnünk szavunkat!

Jelenleg a Ferencváros reprezentálja egyedüliként a magyar labdarúgást a nemzetközi kupákban, de az MLL által fennen hangoztatott segítség helyett csapatunk rendre hátrányos megkülönböztetésben részesül.

Szeretnénk tudni, hogy miért?

Szeretnénk a válaszokat Öntől hallani, Öntől, akiben sokak szerint sértettség munkálkodik a Ferencvárossal kapcsolatban. Egyre többször halljuk, és szeretnénk hinni, hogy nem igaz az a szóbeszéd, miszerint Ön büntetni kívánja a Ferencvárost, amiért másfél évvel ezelőtt nem méltányolták az FTC Labdarúgó és Sport Kft. megvételére közvetítőként tett üzleti ajánlatát.

Szeretnénk bizonyosan tudni, hogy ez nem igaz.

Szeretnénk tudni, hogyha nem ez az ok, akkor mi indokolja, hogy két héten belül öt esetben is egyoldalúan hátrányos döntés sújtotta a Ferencvárost. Szeretnénk a kérdéseinkre választ kapni, de nem szeretnénk ismét meghallgatni a már unalomig ismert választ, miszerint ezekhez a döntésekhez Önnek nincs köze.

Muszbek Úr!

A Ferencváros játékosai, szurkolói, vezetői nem azt szeretnék, hogy a Ferencváros jogosulatlan előnyöket élvezzen, hanem csak azt, hogy az MLL minden döntésnél következetesen, a szabályok tiszteletben tartásával, azonos mércével mérve hozzon ítéletet!

Nem zavar bennünket, ha az ígéretek ellenére nem épül meg a stadionunk, ha máshol sem épül stadion, nem zavar bennünket, ha eltiltják a játékosunkat, ha az ellenfél csapatának játékosával is így tesznek. Nem zavar bennünket, ha elvesznek tőlünk egy szabályos gólt, ha azt megteszik ellenfelünkkel szemben is.

Muszbek Úr! Várom, várjuk válaszait!

Szeiler József, az FTC labdarúgó és Sport Kft. ügyvezető igazgatója

A kérdések:

1. Mi az oka annak, hogy az MLL elnöksége másodszor is felülbírálta a fellebbviteli bizottság döntését Bognár Zsolt ügyében, és a Ferencváros igazolt játékosával kapcsolatban szerződéshosszabbítási lehetőséget biztosított a Győri ETO FC számára.

2. Mi az oka annak, hogy az MLL fegyelmi bizottsága csupán felfüggesztett büntetést szabott ki a szándékos ütésért kiállított Kenesei Krisztiánra, aki így pályára léphetett a Ferencváros elleni rangadón, ugyanakkor a szintén kiállított, és az addig szintén makulátlan előéletű Alakszandar Jovics egy mérkőzéses eltiltást kapott és nem játszhatott a ZTE ellen.

3. Mi az oka annak, hogy a Liga illetékes bizottsága minden jogi alapszabályt felrúgva az érintettek meghallgatása és a bizonyítékok megtekintése nélkül, fegyelmi tárgyalás mellőzésével 3 millió forintra büntette a Ferencvárost az Újpest-FTC mérkőzésen történt nézőtéri események miatt. Mi az oka annak, hogy a Ferencvárosnak, mint vendégcsapatnak háromszor annyi büntetést kellene fizetnie, mint a rendező félnek?

4. Mi az oka annak, hogy a legutóbbi mérkőzéseken a játékvezetők sorozatban nem ítélnek meg jogos 11-eseket a Ferencváros javára, és a ZTE elleni rangadón már egy nyilvánvalóan szabályos góltól is megfosztották a csapatot?

5. Mi az oka annak, hogy a Liga fellebbviteli bizottságának ülésén, Dragóner Attila tárgyalásán jelen volt a Liga szervezési igazgatója, Bánfi János, aki a videófelvételek megtekintésekor megpróbálta befolyásolni a döntéshozókat, és csak az FTC jogászának határozott kérésére hagyta el a termet, miközben a bizottság jóváhagyta az eltiltást?

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!