Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beckham Pozsonynál tetőzik

2002.10.09. 17:00
Szombaton Pozsonyban lép pályára az angol válogatott, várhatóan David Beckhammel a soraiban. Több ezer szlovák akár egy heti fizetését is kipengeti a Manchester középpályásának látványáért.
Több, mint egy évtizede nem volt telt ház a huszonhétezer néző befogadására alkalmas pozsonyi nemzeti stadionban, de a szombati, Anglia elleni labdarúgó Eb-selejtezőre már minden jegyet eladtak.

"Óriási dolog számunkra, hogy Beckhamék eljönnek hozzánk. Mindenki őt és híres társait szeretné látni. Lázban ég a város, nagyon készülünk erre a találkozóra" - lelkesedett Karolina Ducka, a labdarúgó szövetség szóvivője.

Független közvéleménykutatók szerint a szlovák középiskolás lányok közül tizenkét százalékkal többen álmodnak Beckhammel, mint ahányan alszanak, és ezzel megdöntötték Zala-megye korábbi világrekordját is.

Az angol sztároknak köszönhetően nem csak a közönség jár jól, hanem a jegyüzérek is, mivel az általuk felvásárolt belépőket a szokásos ár tizenötszöröséért, háromezer koronáért (közel tizennyolcezer forint) értékesítik, ami majdnem egynegyede a szlovákiai havi átlagkeresetnek .