Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Beckham Pozsonynál tetőzik

2002.10.09. 17:00
Szombaton Pozsonyban lép pályára az angol válogatott, várhatóan David Beckhammel a soraiban. Több ezer szlovák akár egy heti fizetését is kipengeti a Manchester középpályásának látványáért.
Több, mint egy évtizede nem volt telt ház a huszonhétezer néző befogadására alkalmas pozsonyi nemzeti stadionban, de a szombati, Anglia elleni labdarúgó Eb-selejtezőre már minden jegyet eladtak.

"Óriási dolog számunkra, hogy Beckhamék eljönnek hozzánk. Mindenki őt és híres társait szeretné látni. Lázban ég a város, nagyon készülünk erre a találkozóra" - lelkesedett Karolina Ducka, a labdarúgó szövetség szóvivője.

Független közvéleménykutatók szerint a szlovák középiskolás lányok közül tizenkét százalékkal többen álmodnak Beckhammel, mint ahányan alszanak, és ezzel megdöntötték Zala-megye korábbi világrekordját is.

Az angol sztároknak köszönhetően nem csak a közönség jár jól, hanem a jegyüzérek is, mivel az általuk felvásárolt belépőket a szokásos ár tizenötszöröséért, háromezer koronáért (közel tizennyolcezer forint) értékesítik, ami majdnem egynegyede a szlovákiai havi átlagkeresetnek .

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!