Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az elfelejtett válogatott csatár

2002.10.11. 13:08
A huszonhat éves nyolcszoros válogatott csatár, Torma Gábor a holland bajnokságban negyedik helyen álló Roda Kerkrade tartalékcsapatát erősíti. Korábban úgy tűnt, hogy ő oldhatja meg a nemzeti csapat csatárgondjait, most azonban vegetál. Az Index terveiről faggatta a játékost.
Torma Gábor 1996-ban mutatkozhatott be a magyar válogatottban, rá egy évre a belga bajnokság utolsó helyezett csapatában a Cercle Brugesben 18 találatot jegyzett, ezzel ő lett a bajnokság második legjobb góllövője. A magyar játékosért akkor sorban álltak a Feyenoord, a Bordeaux és a Newcastle, ő azonban a holland Rodát választotta, ahol jelenleg sínylődik. Az Index az egyik esti edzés után érte utol.

Már decembertől máshol folytatná

"Az év végén lejár a szerződésem, de előfordulhat, hogy már decemberben váltani fogok, mert a tartalékcsapatnál azért többre tartom magam. Úgy vélem esélyem sincs, hogy az első csapatba bekerüljek, mert az edzőm, Peter Bosz ügyet sem vet rám, ő is pontosan tudja, hogy eladnak" - értékelt.

Felvetésünkre, miszerint melyik együttesek érdeklődnek iránta a következőt mondta: "a holland Waalwijknél pillanatnyilag Marius Jol az edző, miatta választottam öt éve a Rodát, így oda mennék a legszívesebben, már csak azért is, mert a menyasszonyommal együtt már nagyon megszerettük Hollandiát. Az UEFA-kupában induló török Ankaragücü is szóba jöhet azonban, ha minden kötél szakad" - magyarázta.

A lábamnak nincs semmi baja

Tormáról korábban elterjedt, hogy groningeni szerződése ezért hiúsult meg mert műtött bal térde nem jött helyre teljesen. A Groningen ugyanis az előszerződés körüli vitában bírósághoz fordult, ahol igazolták: nem egészséges a térde, és nem tartanak rá igényt.

- A lábamnak nincs semmi baja - mondja Torma határozottan - és ezt szerencsére nem csak én mondom, hanem a Grafschaap edzője is, aki egy interjújában utalt erre. A nyáron Groningenben voltam két hétig próbajátékon, ám annak ellenére, hogy a Roda eleinte azt mondta, hogy nem kérnek értem pénzt, végül mégis meg akartak tartani. A groningeineknek viszont a kölcsönadás nem felelt meg, kivált annyiért, amennyit kértek, így hát maradnom kellett Kerkradéban.

"Anyagilag mindenképpen megérte"

Torma amúgy egyetlen mérkőzést sem játszott a magyar élvonalban, de mint mondja korántsem bánta meg, hogy tizenhat évesen eltávozott itthonról. "Anyagilag mindenképpen megérte, hogy tizenhat évesen külföldre mentem, talán gondot is okozott a meglehetősen magas keresetem a kölcsönadásoknál vagy az eseteleges szerződtetéseknél"- fejtegette.

"Jobb híján várok a sorsom a jobbrafordulására, és biztos vagyok benne, hogy hallanak majd még rólam Magyarországon, mert jókora revansvágy van bennem" - összegzett. Haza azonban még nem akar jönni, ahhoz még fiatalnak érzi magát.