Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Az elfelejtett válogatott csatár

2002.10.11. 13:08
A huszonhat éves nyolcszoros válogatott csatár, Torma Gábor a holland bajnokságban negyedik helyen álló Roda Kerkrade tartalékcsapatát erősíti. Korábban úgy tűnt, hogy ő oldhatja meg a nemzeti csapat csatárgondjait, most azonban vegetál. Az Index terveiről faggatta a játékost.
Torma Gábor 1996-ban mutatkozhatott be a magyar válogatottban, rá egy évre a belga bajnokság utolsó helyezett csapatában a Cercle Brugesben 18 találatot jegyzett, ezzel ő lett a bajnokság második legjobb góllövője. A magyar játékosért akkor sorban álltak a Feyenoord, a Bordeaux és a Newcastle, ő azonban a holland Rodát választotta, ahol jelenleg sínylődik. Az Index az egyik esti edzés után érte utol.

Már decembertől máshol folytatná

"Az év végén lejár a szerződésem, de előfordulhat, hogy már decemberben váltani fogok, mert a tartalékcsapatnál azért többre tartom magam. Úgy vélem esélyem sincs, hogy az első csapatba bekerüljek, mert az edzőm, Peter Bosz ügyet sem vet rám, ő is pontosan tudja, hogy eladnak" - értékelt.

Felvetésünkre, miszerint melyik együttesek érdeklődnek iránta a következőt mondta: "a holland Waalwijknél pillanatnyilag Marius Jol az edző, miatta választottam öt éve a Rodát, így oda mennék a legszívesebben, már csak azért is, mert a menyasszonyommal együtt már nagyon megszerettük Hollandiát. Az UEFA-kupában induló török Ankaragücü is szóba jöhet azonban, ha minden kötél szakad" - magyarázta.

A lábamnak nincs semmi baja

Tormáról korábban elterjedt, hogy groningeni szerződése ezért hiúsult meg mert műtött bal térde nem jött helyre teljesen. A Groningen ugyanis az előszerződés körüli vitában bírósághoz fordult, ahol igazolták: nem egészséges a térde, és nem tartanak rá igényt.

- A lábamnak nincs semmi baja - mondja Torma határozottan - és ezt szerencsére nem csak én mondom, hanem a Grafschaap edzője is, aki egy interjújában utalt erre. A nyáron Groningenben voltam két hétig próbajátékon, ám annak ellenére, hogy a Roda eleinte azt mondta, hogy nem kérnek értem pénzt, végül mégis meg akartak tartani. A groningeineknek viszont a kölcsönadás nem felelt meg, kivált annyiért, amennyit kértek, így hát maradnom kellett Kerkradéban.

"Anyagilag mindenképpen megérte"

Torma amúgy egyetlen mérkőzést sem játszott a magyar élvonalban, de mint mondja korántsem bánta meg, hogy tizenhat évesen eltávozott itthonról. "Anyagilag mindenképpen megérte, hogy tizenhat évesen külföldre mentem, talán gondot is okozott a meglehetősen magas keresetem a kölcsönadásoknál vagy az eseteleges szerződtetéseknél"- fejtegette.

"Jobb híján várok a sorsom a jobbrafordulására, és biztos vagyok benne, hogy hallanak majd még rólam Magyarországon, mert jókora revansvágy van bennem" - összegzett. Haza azonban még nem akar jönni, ahhoz még fiatalnak érzi magát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!