Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyar védelmet dicsérik a svéd lapok

2002.10.13. 22:11
A vasárnapi svéd lapok egyöntetűen kudarcként értékelik a labdarúgó-válogatott magyarok elleni szombati szereplését, és miután a csapat két mérkőzésen mindössze két pontot szerzett (az első fordulóban: Lettország-Svédország 0-0), kijelentik: ennél gyengébben szinte nem is rajtolhatott volna az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.
"Rémálom" - áll az Aftonbladet címoldalán. A lap szakírója kiemeli, hogy a magyar csapat kitűnően védekezett, bár a támadásban nem nagyon jeleskedett. Egyúttal megjegyzi: a svéd együttest irányító Lars Lagerback, Tommy Söderberg szövetségi kapitányi kettős nem a legjobban állította össze a kezdőcsapatot, és ha a jövőben sikereket akar elérni, akkor más játékosoknak kell bizalmat szavaznia.

Az újságok szinte kivétel nélkül nagy terjedelemben foglalkoznak a gólszerző Zlatan Ibrahimoviccsal is, aki a fejelés pillanatában ütközött a menteni igyekvő magyar kapussal, Király Gáborral, és elterült a földön. Bár nem szenvedett súlyos sérülést, körülbelül 10 mp-re elvesztette az eszméletét, és le kellett cserélni.

"Zlatan, a leütött hős" - írja a Dagens Nyheter. "Ébredj Zlatan! Gólt szereztél!" - áll a jelenetről közölt fotó alatt az Expressben.

Ibrahimovic védte meg Svédországot - írja az UEFA hivatalos honlapjának tudósítója. A cikkíró szerint a döntetlennek magyarok örülhetnek jobban.