Natália
1 °C
7 °C

Egy madár mentett pontot a brazil bajnokságban

2002.10.14. 10:49
A Botafogo játékosai mindent megtettek a Gremio Porto Alegre elleni meccsen a győztes gól megszerzéséért, ám nem számoltak a pályára berepülő bíbiccel. A találkozó 87. percében a madár beleszállt egy kapu előtti átadásba, így az ordító helyzetből nem született gól.
A brazil labdarúgó bajnokságban a Botafogo a találkozó 87. percében 1-1-es döntetlenre állt a Gremio Porto Alegre ellenében. A hazaiak vehemensen támadtak a győztes gól megszerzéséért. A lefújás előtt három perccel a kapu elé ívelték a labdát, ahol érkezett is Fábió, ám az átadás nem jutott el hozzá.

A pályán ugyanis átrepült egy bíbic. A madarat eltalálta a beadás, így nem jutott el a tiszta helyzetben érkező Fábióig, ezáltal odalett a gólszerzési lehetőség. "Természetesen" Fábió a találkozó után úgy nyilatkozott, hogy biztosan gól lett volna a beadás nyomán, ha nincs a madár és eljut hozzá a labda.

Az éles hangjáról ismert, mocsaras tájakon élő bóbitás madár a passz után a pályára hullott, majd rövid vergődés követően tovarepült. Az eset után az Alegre vezetősége viszont komolyan fontolóra vette, hogy címerállatának fogadja a bíbicet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?