Tekla
8 °C
20 °C

Egy madár mentett pontot a brazil bajnokságban

2002.10.14. 10:49
A Botafogo játékosai mindent megtettek a Gremio Porto Alegre elleni meccsen a győztes gól megszerzéséért, ám nem számoltak a pályára berepülő bíbiccel. A találkozó 87. percében a madár beleszállt egy kapu előtti átadásba, így az ordító helyzetből nem született gól.
A brazil labdarúgó bajnokságban a Botafogo a találkozó 87. percében 1-1-es döntetlenre állt a Gremio Porto Alegre ellenében. A hazaiak vehemensen támadtak a győztes gól megszerzéséért. A lefújás előtt három perccel a kapu elé ívelték a labdát, ahol érkezett is Fábió, ám az átadás nem jutott el hozzá.

A pályán ugyanis átrepült egy bíbic. A madarat eltalálta a beadás, így nem jutott el a tiszta helyzetben érkező Fábióig, ezáltal odalett a gólszerzési lehetőség. "Természetesen" Fábió a találkozó után úgy nyilatkozott, hogy biztosan gól lett volna a beadás nyomán, ha nincs a madár és eljut hozzá a labda.

Az éles hangjáról ismert, mocsaras tájakon élő bóbitás madár a passz után a pályára hullott, majd rövid vergődés követően tovarepült. Az eset után az Alegre vezetősége viszont komolyan fontolóra vette, hogy címerállatának fogadja a bíbicet.