Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bukhatnak a kapitányok

2002.10.14. 14:53
Könnyen lehet, hogy Európa egyes országaiban karácsonykor már nem az lesz a szövetségi kapitány, aki az Európa-bajnoki selejtezők kezdetekor volt. Ez azért is meglepő, mert még csak két kör zajlott le a selejtezőkből és nem amolyan "futottak még" országokról van szó.
A magyart válogatott a Svédországban elért döntetlenjével jelentősen hozzájárult, hogy a skandinávokat irányító Lars Lagerback, Tommy Söderberg kettős is a támadások kereszttüzébe került. A svéd lapok elsősorban az összeállítás és a mutatott játék miatt kritizálják az edzőpárost.

A svédek eddig két olyan ellenféllel találkoztak, akik ellen a közvélemény egyértelműen győzelmet várt, ám előbb a lettekkel idegenben, majd a magyar válogatottal hazai környezetben is csak döntetlenre voltak jók Ljungbergék.

Trapattoni: Nincsenek álmatlan éjszakáim

Hiába követelik az olasz újságírók - újfent - Giovanni Trapattoninak, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a lemondását, minden idők egyik legsikeresebb talján mesterének esze ágában sincs távoznia posztjáról. Az ok, amiért a szakvezető távozását követelik: csapata hazai pályán csak 1-1-es döntetlent ért el Jugoszlávia ellen a szombati Európa-bajnoki selejtezőn.

- Az az igazság, hogy a sajtó képviselői legszívesebben kéthavonta kapitányt cserélnének - mondta Trapattoni. - Tíz éve még zavart volna ez a hozzáállás, de mostanában már nem érdekel. Nincsenek álmatlan éjszakáim emiatt.

A kritikusok türelmetlenségét a szombati döntetlen mellett az okozza, hogy az olasz válogatott a legutóbbi kilenc tétmérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg. Ráadásul a júniusi világbajnokság nyolcaddöntőjében a társrendező Koreai Köztársaság együttese búcsúztatta Tottiékat, augusztusban pedig barátságos mérkőzésen Triesztben szenvedtek kínos, 1-0-ás vereséget Szlovéniától.

Béna horvátok

A horvát sajtó ugyanakkor azt követeli, mondjon le posztjáról Otto Baric szövetségi kapitány. A válogatott 2-0-ás vereséget szenvedett Bulgáriától a szófiai Eb-selejtezőn és a Jutarnji List című zágrábi napilap szerint "a csapat teljesen béna volt, ugyanakkor a bolgárok friss és ultramodern futballt mutattak be".

- A mieink képzett, s tehetséges játékosok, képesek arra, hogy nagyszerű eredményeket érjenek el, csak éppen ehhez egy kemény edző is szükségeltetik - vélekedett Miroslav Blazevic, akinek irányítása alatt az 1998-as franciaországi vb-n Horvátország bronzérmes lett.

Baricra hatott a "nyomás", hiszen megígérte, változtat a csapat összeállításán. Ugyanakkor hozzátette: harmincesztendős edzői pályafutása során többször átélt már hasonló krízist, de bízik benne, hogy ahogy eddig, úgy most is mindig sikerül megfelelő megoldást találnia.