Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Bizonytalan a válogatott meccs közvetítése

2002.10.14. 18:01
Könnyen előfordulhat, hogy a svédek elleni első Eb-selejtező után a San Marino elleni másodikat sem láthatjuk. A távirati iroda szerint az MTV 20 ezer eurót hajlandó fizetni, míg az Esterházy Márton által képviselt Sport Five 30 ezret kér. Jánosi sportminiszter szerint hivatala csak "jószolgálati lépésekre" képes az ügyben.
Péntekig úgy tűnt, hogy a Magyar Televízió fogja közvetíteni a magyar válogatott svédek elleni Eb-selejtezőjét, ám pénteken kiderült: késve utalták át a pénzt, így meghiúsult a sugárzás.

Munkamegosztás a csatornák között

Hétfőn Jánosi György sportminiszer is szót kért az ügyben. "Haladéktalanul tárgyalásokat kezdeményezek az országos televíziók vezetőivel a sportközvetítések ügyében, mert az, hogy nem került képernyőre a svéd-magyar Eb-selejtező, a magyar televíziózás szégyene."

Hozzátette: véleménye teljesen független az eredménytől. A sporttárca irányítója kifejtette, hogy "munkamegosztást" kell kialakítaniuk a csatornáknak egymás között.

Jánosi: Önreklám helyett közvetítés, de még nem most

Hangsúlyozta: el kell dönteni, hogy milyen eseményeket érdemes a kereskedelmi tévékben adni, s melyek, amelyek közvetítésében a közszolgálati televíziónak nagyobb szerep jut.

Majd kifejtette: a GYISM is mindent megtesz azért, hogy a kiemelt jelentőségű sportesemények - főleg Eb-kel, vb-kel összefüggő viadalok - láthatóak legyenek. "A korábbi minisztérium önreklámozásra költött százmilliókat, talán ezt az összeget lehet majd a közvetítések támogatására fordítani" - jelentette ki.

Esterházy: nem lesz közvetítés, de tárgyalunk

A kérdésére, hogy a szerda esti Magyarország-San Marino meccs közvetítésére gondolva, remélhető-e villámgyors megoldás, így válaszolt: "Nagyon szeretnénk elérni, hogy a tévénézőkhöz eljusson ez a találkozó, de pillanatnyilag nem állnak rendelkezésünkre konkrét eszközök, csak amolyan jószolgálati tevékenységet tudunk végezni a megoldás érdekében."

Esterházy Márton, aki a szerdai Eb-selejtező közvetítési jogainak tulajdonosát képviseli, hétfőn délután nem sok jóval kecsegtetett a szerdai kilátásokat illetően: "Jelenleg úgy tűnik, hogy nem lesz közvetítés, de ez még nem lezárt, végleges álláspont, mert folyamatosan tárgyalunk" - magyarázta.

Ráígérhet az MTV

A hajdani válogatott futballista összegekről nem akart nyilatkozni, a távirati iroda más, megbízható forrásból úgy értesült, hogy az Esterházy által képviselt Sport Five 30 ezer eurót kért, szemben az MTV 20 ezres ajánlatával.

"Hét labdarúgó mérkőzésről és a jövő évi két kézilabda vb-ről "csomagban" tárgyalunk" - jelezte Nyári Zsolt, az MTV sportosztályának megbízott vezetője. "Még arra is van lehetőségünk, hogy amennyiben egy konkurens televíziónak szándékában állna megvenni a szerdai találkozót, akkor ötezer eurót "ráigérjünk". De egyelőre mindenki kivár, a jogtulajdonos a szombati stockholmi 1-1 után érthetően értékesebbnek érzi az "áruját."

Bozóky bizakodik

Bozóky Imre, az MLSZ elnöke csak annyit fűzött az eseményekhez, hogy ő maga is személyes közreműködője az egyeztetéseknek. Annak ellenére bizakodó azok végeredményét illetően, hogy legutóbb csalódnia kellett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!