Gusztáv
3 °C
7 °C

Walesben kaptak ki az olaszok

2002.10.16. 23:14
A szerdai selejtezők több komoly meglepetést hoztak, a legnagyobb az olaszok veresége Walestől. Ugyancsak váratlan eredmény az angolok hazai döntetlenje Macedóniával és Svájc győzelme Írországban. A nap legnagyobb kölünbségű győzelmeit a románok (7-0) és az törökök (5-0) aratták.
Az első csoportban az Izrael-Ciprus összecsapást elhalasztották, így csak a világ és Európa-bajnok franciák máltai vendégjátéka volt téma a csoportban. Ezen a találkozón Zidane-ék a szlovénokk elleni 5-0 után újabb gólzáporos győzelmet arattak, ám most "leálltak" négynél. (Málta - Franciaország 0-4)

Román henger

A kettes számú csoportban az elmúlt szombaton Romániában is diadalmaskodni tudó norvégok a bosnyákokat fogadták, és magabiztosan győztek. A románok luxemburgi vendégszereplése viszont Contra mesterhármasát, és a nap legnagyobb arányú győzelmét hozta. (Norvégia - Bosznia-Hercegovina 2-0, Luxemburg - Románia 0-7)

A 3. csoportban a csehek már a meccs első negyedében eldöntötték a fehéroroszok elleni összecsapást, hiszen Baros és Poborsky góljaival hamar megnyugtató előnyre tettek szert. A csoport másik találkozóján Bécsben a hollandok Seedorf, Cocu és Makaay góljaival már az első fél órában eldöntötték a meccset(Csehország - Fehéroroszország 2-0, Auzstria - Hollandia 0-3))

Leizzadtak a németek Feröer ellen

Az ötös számú csoportban, az Izland-Litvánia mérkőzés sima hazai győzelmet hozott, míg a csoport favoritjának számító németek a Feröer-szigeteket fogadták és verték, de csak éppenhogy. (Izland - Litvánia 3-0, Németország - Feröer-szigetek 2-1)

A hatodik csoportban az eddig meglepetésre pont nélkül álló görögök az örmények et fiogadták, és ezúttal javítottak. A csoport második helyére leginkább esélyesnek tartott ukránok Belfastban az észak-írekkel jéátszottak remek, gól nélküli derbit. (Görögország - Örményország 2-0, Észak-Írország - Ukrajna 0-0)

Fél hold ragyog

A 7. csoportban a vb-bronzérmes törökök Liechsteint, míg az angolok Macedóniát látták vendégül. A törökök úgy tűnik tartják nyári formájukat, hiszen öt góllal küldték haza vendégeiket. A nap egyik legnagyobb meglepetése, hogy az angolok Southamptonban a meccs két szakaszában is egyenlítésért hajtottak, amit végül összehoztak, de a győzelmet már nem. Az első gólt szögletből kapta Seamen. (Törökország - Liechstein 5-0, Anglia - Macedonia 2-2)

A nyolcas sorszámú csoportban bolgár-andorrai mérkőzést rendeztek. Az eddig száz százalékos bolgárok - ha nehezen is - de legyőzték Andorrát Chilikov és a veterán Balakov góljával. A vendégek szépítő találatát a 80. percben Antonio Lima szerezte. Az észt-belga mérkőzésen az eddig haloványabban teljesítő vendégek egygólos győzelmet arattak. (Bulgária - Andorra 2-1, Észtország - Belgium 0-1)

Trappattoninak annyi

A kilencedik csoport Wales-Olaszország mérkőzésén a vendégek szövetségi kapitányának, Giovanni Trapattoninak az állása forgott kockán. Ennek ellenére (de az is lehet, hogy éppen ezért) az olaszok kikaptak. Davies vezető gólja után hiába tudott Del Piero egyenlíteni, Bellami a lefújás előtt negyedórával otthon tartotta a három pontot. (Wales - Olaszország 2-1)

Az ötös másik találkozóján a jugoszlávok csak nehezen tudták lenyomni a finneket. Az első gólra az 56. percig kellett várni (Kovacevic) és a vendégek egyáltán nem játszottak alárendelt szerepet. Ezt bizonyítja, hogy a győzelmet csak egy 91. percben értékesített büntetővel tudta bebiztosítani Mihajlovic. (Jugoszlávia - Finnország 2-0)

Az utolsó csoportban az orosz-albán mérkőzésen a rutin döntött, így nem meglepő a hazaiak háromgólos győzelme. Az írek azonban meglepetésre hazai pályán szenvedtek vereséget Svájctól. (Oroszország - Albánia 4-1, Írország - Svájc 1-2)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!