Valér
-2 °C
0 °C

Angol sajtó: Seamannek menni kell

2002.10.17. 11:47
Az angol válogatott veterán kapusának szögletből is gólt rúgtak.
Skopjében több ezren ünnepelték a macedón labdarúgó-válogatottat az angolok elleni 2-2-es döntetlen után. A találkozót a város bárjaiban nézték a szurkolók, majd a sikert követően mindenki az utcákra özönlött.

Angliában elsősorban David Seamant okolják a rossz eredmény miatt. A kapus a 11. percben szögletből kapott gólt.

A lapok többségének az az álláspontja, hogy a 39 éves hálóőr már nem a régi, jobb lenne, ha nem szerepelne többet a válogatottban. Véleményük alátámasztására felhozzák, hogy a világbajnokságon és a Premier League-ben is akadt néhány hasonló hibája.

Seamant búcsúztatja az angol sajtó

"Az angol futball egyik legkínosabb estéjén nem volt vörösebb ember Seamannél. Hetvenöt válogatott szereplés után ideje, hogy búcsút intsen neki Sven-Göran Eriksson" - fogalmaz szerkesztőségi cikkében a Daily Mirror, s a címlapon egy szójátékkal jellemzi a kapus helyzetét, illetve állapotát: "Sea Sick" ("Seaman beteg", vagy "tengeribeteg").

"Sajnáljuk, Seamannek mennie kell" - áll a The Guardianben. Az újság szakírója szerint "lehet hinni a tapasztalatban, de egyúttal be kell látni, hogy Seaman távoli lövésekkel könnyen zavarba hozható".

Eriksson viszont kitart mellette

Másként vélekedik viszont minderről a szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson, aki a mérkőzés után kijelentette: a kapus továbbra is élvezi a bizalmát.

Ami a konkrét esetet illeti, Artim Sakiri nagyon jól eltalálta a labdát, David viszont rosszul számította ki az ívét. Erős lövés volt. Szerencse az egyik, balszerencse a másik oldalon - védte meg játékosát.

Az igazsághoz tartozik az is, hogy az angol csapat egészében nem nyújtott meggyőző teljesítményt, amit leginkább az jelez, hogy mindkétszer a vendégek szereztek vezetést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!