Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A játékvezető segített kivédeni a tizenegyest

2002.10.17. 10:13
Mi történik, ha egy csapat ellen tizenegyest ítélnek? A kapus vagy kivédi, vagy nem. Ám ha segítséget kap, úgy sokkal könnyebb. Na de hogy ezt a segítséget a játékvezetőtől kapja, az több mint meglepő.
A Chilei Játékvezetői Testület fegyelmi bizottsága mindössze egy mérkőzésre tiltotta el azt a bírót, aki a vasárnapi labdarúgó-bajnoki fordulóban, az általa megítélt 11-es elvégzése előtt használható tippet adott a kapusnak.

Carlos Chandia az Universidad Católica-Universidad Chile találkozó 71. percében mutatott a büntetőpontra, majd jó tanácsként odaszólt a kapusnak, hogy vetődjön balra. Az ítéletvégrehajtó nem hallotta meg a bírót és tényleg balra lőtte a labdát. Cristian Alvarez kapus pedig sikeresen hárított.

Gyerekesen viselkedtem, vállalnom kell a következményeket - ismerte be "tettét" Chandia, akit egyébként az egyik legjobb játékvezetőként tartanak számon a dél-amerikai országban. A mérkőzés egyébként - hála a kivédett büntetőnek - 1-1-re végződött.