Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kikapott az Arsenal!

2002.10.20. 15:22
Ahogy az elmúlt hetekben, úgy ezúttal is az Arsenal játsza a főszerepet az angol bajnoki összefoglalóban. Ám most nem az ágyúsok sikereiről szólnak a hírek, hanem arról, hogy megszakadt a csapat tíz hónapja tartó veretlenségi sorozata. Ezt a Liverpool rögtön ki is használta, hiszen a Leeds ellen aratott egygólos győzelmével az élre került a Pool.
Az Evertonnak sikerült megszakítania az Arsenal tíz hónapja tartó harmincmérkőzéses bajnoki veretlenségi sorozatát. A londoniak ezt megelőzően ugyanis legutóbb december 18-án, a Newcastle-től kaptak ki a Premier Leaguéban.

Az utolsó perc döntött

Pedig nem úgy indult a találkozó, hogy a végén szomorkodni kell Kanuéknak. A svéd Ljungberg már a meccs 8. percében előnyhöz juttatta az Arsenalt, azonban Radzinski szűk negyedóra elteltével egyenlíteni tudott. Hiába támadott többet a bajnoki cím védője, az eredmény a 89. percig nem változott.

Ekkor azonban a hazaiak egy 17(!) éves reménysége Rooney hatalmas gól lőtt az egyébként remekül védő Seaman kapujának jobb felső sarkába. (A támadó és a kapus közti korkülönbség 22 év.)

A Liverpool kihasználta a botlást

Az Arsenal első számú üldözője a Liverpool rögtön kihasználta ezt a botlást és Leedsben aratott győzelmével a tabella élére ugrott. A győztes gólt Diao szerezte, aki ezzel "köszöntötte" a csapat edzőjét Gérard Houlliert, kinek ez volt a 150. szigetországi bajnokija.

A Fulham sokáig vezetett a Manchester ellen, és Solskjaer egyenlítő találata után is lett volna esélye a győzelemre, de Barthez az utolsó percekben hárítani tudta Malbranque büntetőjét.

Shearer keserű jubileuma

Alan Shearer megszeerezte 300. és 301. bajnoki találatait, ám öröme mégsem lehet teljes, hiszen csapata a Newcastle hatalmas verést kapott a Blackburn vendégeként. A Chelsea kezd magára találni, ezúttal a nagy terveket szövögető Manchester City otthonából hozták el a három pontot Zoláék.

Eredmények:
Everton-Arsenal 2-1 (1-1)
Gól: Radzinski (22.), Rooney (89.) illetve Ljungberg (8.)
Leeds United-FC Liverpool 0-1 (0-0)
Gól: Diao (66.)
Fulham-Manchester United 1-1 (1-0)
Gól: Marlet (35.) illetve Solskjaer (64.)
Blackburn-Newcastle 5-2 (2-1)
Gól: Dunn (5. 11-es, 8.), Martin Taylor (55., 70.) illetve Shearer (36. 11-es, 48.), Griffin (65., öngól)
Manchester City-Chelsea 0-3 (0-0)
Gól: Zola (68., 86.), Hasselbaink (88.)
Sunderland-West Ham United 0-1 (0-1)
Gól: Sinclair (22.)
West Bromwich-Birmingham 1-1 (0-0)
Gól: Jason Roberts (87.) illetve Darren Moore (80. öngól)