Szilárda
-4 °C
3 °C

Gellei: Csoportelsők is lehetünk

2002.10.22. 15:28
Kedden Gellei Imre a magyar labdarúgó válogatott kapitánya volt szerkesztőségünk vendége. Gellei kifejtette: óva int mindenkit attól, hogy a megnövekedett továbbjutási esélyeinket túlértékelje.
Gellei Imre egy éve, a macedónok elleni mérkőzésen vezethette először a válogatottat, korábban csak megbízott kapitány volt. A kezdet nem sikeredett túl biztatóra, kivált a hazai fehéroroszokkal szembeni 5-2-es vereség volt borzasztó. A kapitány ezt firtatva hangsúlyozta, nem fordult meg a fejében egyszer sem a lemondás.

Lisztes nélkül nem ment volna a pontszerzés

Úgy véli, hogy Lisztes és Miriuta képes együtt játszani a csapatban, és megvédte a Bremen irányítóját, mert szerinte igen hasznos csapatjátékossá vált, "az ő példás mezőnymunkája nélkül nem tudtunk volna pontot szerezni Stockholmban." "Nem félti a lábát" - tette hozzá egy másik véleményre célozva.

Nem tagadta, hogy szerencsésebb lett volna még idén játszani a lengyelekkel, amikor szétesett csapat benyomását keltik, de a meccskijelöléseknél az volt az elsődleges szempont, hogy utolsóként itthon találkozzunk Boniek csapatával.

A lettek tényleg ilyen jók

"Támadó futball, egészséges kockázattal" - szögezte le, mint követendő taktikát a következő meccsek előtt. Elárulta, nem számolgat, és óva int mindenkit attól, hogy a megnövekedett esélyeket túlértékelje. Utalt viszont arra, hogy a harmadik helyezés elérését kudarcként könyveli el.

Egyetértett azzal a felvetéssel, hogy csoportelsőként is van esélyünk továbbjutni, és sokkal egyszerűbb is a kiegyenlített esélyek miatt. "A lettek tényleg ennyire jók. Az angol első- és másodosztályban is játszanak válogatottjaik közül. A lengyel meccs nagyon fontos, és korántsem amiatt, mert 53 éves leszek meccs napján" - zárta le a latolgatásokat.

Emelkedőben a bajnokság színvonala

Mindezek mellett kiemelte az állam szerepét a gyerekek nevelésében, hiszen a nemzetközi átlaghoz képes még mindig kevés pénz áramlik erre a területre. Arra még nem tudott válaszolni, melyik válogatott lehet a mieink ellenfele a jordán válogatott visszalépése miatt.

Elmondta azt is, hogy szerinte emelkedőben van a feljavuló vidéki csapatok miatt az élvonal színvonala, és egyre modernebb játékrendszerben játszanak a csapataink. A Fradi-Stuttgarton kétesélyesnek tartja a továbbjutást, Gera pedig a kapitány szerint megtalálta számítását a zöldeknél, mert olyan szeretet veszi körül, amilyenre ő mindig vágyott. Nem zárkózik el attól sem, hogy emtékás legyen a csapatban, mint ahogy Sebők, Mátyus, Korsós György és Horváth Ferenc is visszakerülhet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!