Tekla
9 °C
20 °C

A reklamáló hátvédet leütötte egy rendőr

2002.10.24. 13:38
A Paysandu-Santos brazil bajnoki labdarúgó mérkőzésén egy rendőr gumibottal leütötte az egyik futballistát, mert a játékvezetőnél reklamált.
A Paysandu-Santos meccsen a hazaiak a 87. percben 1-1-es állásnál vitatható körülmények között szerezték meg vezető- (és mint az ekkor már gyanítható volt: győztes) góljukat. A vendégjátékosok edzőjükkel együtt a bíróhoz rohantak, és hevesen tiltakoztak.

Gumibot, gázspray

A lökdösődésnek a rendőrök vetettek véget: egyikük annyira belelendült, hogy Preto hátvédet konkrétan leütötte, akit ezután kórházba kellett szállítani. Emerson Leao vezetőedzőt gázspray-vel fújták le.

Talán ennéál is meglepőbb, hogy a találkozó fél órás szünet után folytatódott, Pelé egykori csapata a Santos pedig - egy korábbi kiállítás miatt, további cserelehetőség híján - 9 emberrel fejezte be a meccset.

Ez nem futball volt, hanem háború. A hozzá nem értésük miatt nem bízik senki a rendőrökben - mondta korábban szövetségi kapitányként is dolgozó Leao.

A videós visszajátszás egyébként utólag a bírót igazolta: Vandick egyértelműen szabályos gólt lőtt, nem lesről talált a kapuba. A helyi rendőrfőnök elismerte, hogy beosztottjai túl keményen léptek fel a sípmester védelmében, és vizsgálatot indított az ügyben.