Árpád
-2 °C
3 °C

A reklamáló hátvédet leütötte egy rendőr

2002.10.24. 13:38
A Paysandu-Santos brazil bajnoki labdarúgó mérkőzésén egy rendőr gumibottal leütötte az egyik futballistát, mert a játékvezetőnél reklamált.
A Paysandu-Santos meccsen a hazaiak a 87. percben 1-1-es állásnál vitatható körülmények között szerezték meg vezető- (és mint az ekkor már gyanítható volt: győztes) góljukat. A vendégjátékosok edzőjükkel együtt a bíróhoz rohantak, és hevesen tiltakoztak.

Gumibot, gázspray

A lökdösődésnek a rendőrök vetettek véget: egyikük annyira belelendült, hogy Preto hátvédet konkrétan leütötte, akit ezután kórházba kellett szállítani. Emerson Leao vezetőedzőt gázspray-vel fújták le.

Talán ennéál is meglepőbb, hogy a találkozó fél órás szünet után folytatódott, Pelé egykori csapata a Santos pedig - egy korábbi kiállítás miatt, további cserelehetőség híján - 9 emberrel fejezte be a meccset.

Ez nem futball volt, hanem háború. A hozzá nem értésük miatt nem bízik senki a rendőrökben - mondta korábban szövetségi kapitányként is dolgozó Leao.

A videós visszajátszás egyébként utólag a bírót igazolta: Vandick egyértelműen szabályos gólt lőtt, nem lesről talált a kapuba. A helyi rendőrfőnök elismerte, hogy beosztottjai túl keményen léptek fel a sípmester védelmében, és vizsgálatot indított az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?