Szilárda
-4 °C
3 °C

Mezey már az UEFA-ban is oszhatja az észt

2002.10.24. 15:11
Szűk szakmai elitet tömörítő bizottságba választották be az egykori magyar szövetségi kapitányt. Feladatuk, a klublicenc-rendszer kidolgozása lesz. Mezey egyébként már tagja az edzőképzésért felelős UEFA-bizottságnak is.
Mezey Györgyöt, az MLSZ szakmai és edzőközpontjának igazgatóját is beválasztották az Európai Labdarúgó Szövetség új, kilencfős bizottságába, amelynek az lesz a feladata, hogy előkészítse a 2004-től bevezetésre kerülő klublicenc-rendszert.

Mezey György
A program minden részletre kiterjedő feltételek teljesítéséhez köti majd a csapatok részvételét a kontinentális kupaküzdelmekben, azaz a Bajnokok Ligájában és az UEFA Kupában. Az induláshoz szükséges engedélyt csak azok az egyesületek kaphatják meg, amelyek többek között szerkezeti felépítésükben, a létesítmények, az alkalmazottak és az utánpótlásnevelés területén is megfelelnek az UEFA elvárásainak.

Mezey Györgynek - aki már tagja az UEFA edzőképzést felügyelő Jira-bizottságának - elsősorban a szakmai előkészítés lesz a feladata.

Az már most világos, hogy az engedély első számú feltétele lesz a megfelelő diplomával rendelkező edzők alkalmazása. Ennek megvalósításában Magyarország teljesen az UEFA előírásai szerint halad, hiszen az MLSZ elnökségének döntése szerint 2004-től az élvonalban, majd egy évvel később az NB I/B-ben is csak olyan trénerek tevékenykedhetnek, akiknek pro-licencük van - mondta az MTI-nek a szakember, aki éppen a magyar edzőképzés főgóréja.

Mezey hozzátette: az európai normák kidolgozásakor természetesen mindent elkövet, hogy minél jobban képviselje a magyar érdekeket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!